۱۶ آذر ۱۴۰۲، ۱۹:۱۲
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85314517
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سازمان ملل: غزه سطوح هشدار دهنده گرسنگی را تجربه می‌کند

 نیویورک – ایرنا- برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) با هشدار درباره وضعیت نوار غزه  اعلام کرد: غزه سطوح هشدار دهنده گرسنگی را تجریه می کند.

به گزارش ایرنا، برنامه جهانی غذا روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد که در شمال غزه، ۹۷ درصد از خانوارها غذای کافی ندارند و تقریباً ۸۳ درصد از فلسطینیان در جنوب غزه برای بقای خود "راهکارهای افراطی کاهش مصرف" را اتخاذ می کنند، زیرا جنگ اسرائیل باعث "تلفات، ویرانی و بدبختی غیرقابل تصور" در نوار غزه شده است.

سیندی مک کین، رئیس برنامه جهانی غذا، در شبکه اجتماعی ایکس، که پیش از این توییتر نامیده می شد، هشدار داد: «همه در غزه گرسنه هستند». او همچنین حمایت خود را از درخواست آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل برای آتش بس بشردوستانه تکرار کرد.

برنامه جهانی غذا در گزارشی اعلام کرد که از هر ۱۰ نفر در شمال غزه، ۹ نفر یک شبانه روز کامل را بدون غذا می گذرانند. سی ان ان از جستجوی مردم غزه در آوار برای یافتن غذا و آذوقه خبر داده است.

گزارش برنامه جهانی غذا همچنین اعلام کرد که یک چهارم خانوارها از سوزاندن زباله به عنوان منبع اصلی سوخت برای پخت و پز استفاده می کنند و بقیه خانوارها از هیزم یا زباله چوب استفاده می کنند.

حداقل میانگین حجم آب مصرفی برای آشامیدن و بهداشت خانگی نباید کمتر از ۱۵ لیتر (۳.۹ گالن) برای هر نفر در روز باشد. طبق این گزارش, روزانه ۱.۸ لیتر (۰.۴ گالن) آب آشامیدنی سالم برای هر نفر در شمال غزه و ۲ لیتر (۰.۵ گالن) آب آشامیدنی سالم برای هر نفر در جنوب غزه وجود دارد.

برنامه بهداشت جهانی افزود: این ارزیابی امنیت غذایی را در طول آتش بس که در ۱ دسامبر پایان یافت، انجام داده است و پس از این دوره، وضعیت در غزه بدتر شده است.

همچنین بر اساس اعلام،  دفتر بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) شرایط وخیم بشردوستانه در این منطقه از زمان پایان آتش بس هفت روزه بین اسرائیل و حماس در اول دسامبر به طور قابل توجهی بدتر شده است.

در حالی که از روز سه‌شنبه ده‌ها کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه و سوخت از طریق مصر وارد غزه شده‌اند، توانایی سازمان ملل برای دریافت محموله‌های کمک‌های دریافتی طی سه روز گذشته به‌دلیل عوامل متعددی، از جمله کمبود کامیون و نبود راه های ارتباطی به‌طور چشمگیری مختل شده است.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

به دنبال پایان آتش ‌بس‌موقت چهار روزه میان حماس و اسرائیل، قطر به عنوان یکی از کشورهای میانجی اعلام کرد که توافق حماس و تل آویو برای تمدید آتش بس به مدت ۴۸ ساعت حاصل شده است. حماس هم اعلام کرد که با قطر و مصر در مورد تمدید آتش‌بس بشردوستانه موقت برای ۲ روز دیگر، بر اساس همان شروط آتش‌بس قبلی به توافق رسیده است.

سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

دبیر کل سازمان ملل متحد با توجه به گستردگی تلفات انسانی در غزه  نامه ای را با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل به رئیس شورای امنیت ارسال کرده است.

 این اولین باری است که گوترش از زمانی که در سال ۲۰۱۷ به سمت دبیر کلی سازمان ملل رسید، این کار را انجام می‌دهد. ماده ۹۹ منشور سازمان ملل  که در تاریخ سازمان ملل متحد تنها ۹ بار مورد استفاده قرار گرفته است، بیان می‌کند که «دبیر کل می‌تواند هر موضوعی را که به نظر او ممکن است حفظ صلح امنیت بین‌المللی را تهدید کند، به شورای امنیت اطلاع رسانی کند.»

 این ماده به دبیرکل این سازمان اجازه می‌دهد وقتی احساس کند «امنیت و صلح جهانی» به خطر افتاده است، اعضای شورای امنیت را به جلسه‌ای فوری فرا می‌خواند و از آنها می‌خواهد اقدامی فوری در این باره اتخاذ کنند.

گوترش در این نامه گفته است:  «فروپاشی کامل نظم عمومی» در نوار غزه ارسال کمک‌های بسردوستانه حتی به صورت محدود را «غیرممکن» خواهد کرد.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: وضعیت غزه ممکن است صلح و امنیت بین المللی را تهدید کند و جامعه بین المللی باید از نفوذ خود برای پایان دادن به بحران استفاده کند.

دبیرکل  سازمان ملل در این نامه  از اعضای شورای امنیت خواسته است  که برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی فشار بیاورند و خواستار اعلام آتش بس بشردوستانه شده است.گوترش گفته است: «هیچ حفاظت موثری از غیرنظامیان در غزه وجود ندارد. هیچ‌جا در غزه امن نیست. جامعه بین‌المللی مسئولیت دارد از همه نفوذ خود برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش‌ها و پایان دادن به بحران استفاده کند.»

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است: «اوضاع در غزه رو به وخامت گذاشته و در حال تبدیل شدن به فاجعه‌ای با تبعات برگشت‌ ناپذیر برای فلسطینی‌ها و در کل برای صلح و امنیت در منطقه است.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha