به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، ریچارد پیپرکورن از طریق تماس ویدیویی به خبرنگاران گفت: اوضاع ساعت به ساعت بدتر میشود. بمباران شدید [از سوی رژیم صهیونیستی] در هر طرف از جمله اینجا در مناطق جنوبی [نوار غزه]، خان یونس و حتی در رفح در حال انجام است. ما شاهد یک فاجعه انسانی فزاینده هستیم.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در غزه با بیان اینکه «رسیدن کمکهای بشردوستانه به این باریکه بسیار کم است»، اظهار داشت: از آنجاییکه افراد زیادی برای فرار از بمباران به سمت جنوب [غزه] میروند، سازمان جهانی بهداشت به شدت نگران آسیبپذیری سیستم بهداشتی در محدوده تحت محاصره [رژیم صهیونیستی] مملو از جمعیت است.
وی با اشاره به منطقهای در شمال غزه که به شدت بمباران است و تقریباً جریان تامین کمکهای بشردوستانه به آنجا قطع شد، گفت: ما [در جنوب غزه] شاهد همان روندی که در شمال رخ داد، خواهیم بود.
توماس وایت مدیر آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) اظهار داشت: به جمعیتی بیش از ۶۰۰ هزار نفر دستور داده شده بود که برای فرار از بمباران نقل مکان کنند.
وی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: رفح در حالت عادی ۲۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر حدود ۴۷۰ هزار آوارگان داخلی نیز در آنجا حضور دارند و این منطقه ظرفیت ۲ برابر شدن جمعیت آوارگان را ندارد.
جیمز الدر سخنگوی صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) با بیان اینکه «در هیچ نقطه از مناطق غزه که اسرائیل آن را به عنوان محدوده امن تعیین کرده است، نیازهای اولیه تامین نمیشود»، هشدار داد که فقدان سرویس بهداشتی و سرپناه باعث بروز «بحرانی تمام عیار» برای شیوع بیماری شده است.
وی پس از بازدید از غزه از طریق تماس ویدیویی از شهر قاهره به خبرنگاران گفت: وقتی منطقهای امن است که شما بتوانید شرایط غذا، آب، دارو و سرپناه را تضمین کنید. من شاهد بودم که اینها به هیج وجه وجود ندارند.
سخنگوی یونیسف تاکید کرد که «میخواهیم مطمئن شویم که به واقع میتوانیم لوازم پزشکی ضروری را [به غزه] ارسال کنیم.»
سازمان جهانی بهداشت پیشتر اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به این نهاد اعلام کرده است که تجهیزات پزشکی را از ۲ انبار خود در جنوب غزه تخلیه کند.
تدروس آدهانوم گبریسوس رئیس سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (دوشنبه) در بیانیهای از اسرائیل خواست تا این دستور را پس بگیرد.
همچنین روز گذشته گزارش شد که هیات اجرایی سازمان جهانی بهداشت در ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر)، نشستی اضطراری درباره بحران بهداشتی در غزه و کرانه باختری برگزار میکند.
به گزارش ایرنا، مقاومت فلسطین، در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغالگری و تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه و دیگر مناطق سرزمینهای اشغالی، در ۱۵ مهر ماه عملیات طوفان الاقصی را علیه این رژیم آغاز کرد. رژیم صهیونیستی برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروههای مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بست و در حال بمباران منطقه است.
نظر شما