دکتر علی احمدی روز پنجشنبه به دنبال پیگیری خبرنگار ایرنا اظهار کرد: دام های قاچاق بیشتر از مرزهای شرقی کشور وارد می شوند که سوابق بهداشتی نامشخصی دارند می تواند دارای سویه های جدیدی از تب برفکی باشد و کل جمعیت دامی کشور را به خطر بیاندازد چون واکسیناسیون های کنونی دامپزشکی برای سویه های معمول کشور است.
وی در ادامه مصاحبه با خبرنگار ایرنا یادآور شد: ما به صورت مرتب به واکسیناسیون دام ها می پردازیم و کلینیک ها هم آمادگی لازم را دارند اما بیشترین کمک می تواند از سوی خود بهره بردار باشد و با رعایت نکات بهداشتی و رفتارهای مدیریتی اش به ما در کنترل بیماری کمک کند.
احمدی ادامه داد: یکی از رفتارهای مورد انتظار از بهره برداران جلوگیری از انتقال دام از یک دامداری به دامداری های دیگر و حساسیت داشتن نسبت به دام های قاچاق است.
وی با بیان اینکه افراد گاهی دام قاچاق را از استان های شرقی خریداری می کنند که سوابق بهداشتی ندارد افزود: بهره بردار نباید به دلیل اینکه هزینه کمتری دهد دامی را از خارج از استان خریداری کند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان تاکید کرد: به همین دلیل به مردم اعلام کرده ایم که دام های ناشناس که سوابق بهداشتی آنها را نمی دانند وارد روستا یا دام های خود نکنند.
وی با بیان اینکه به هر واحد نگهداری دام وارد می شویم بالای ۸۰ درصد دام ها را زیر پوشش واکسیناسیون قرار می دهیم افزود: با وجود انجام واکسیناسیون ممکن است به دلیل شرایط آبستنی یا واکسن نشدن دام به دلیل نبود آن در روستا در زمان واکسیناسیون، در معرض خطر باشند.
احمدی گفت: مردم از رفتار پرخطر پرهیز کنند و دام غیربومی حتی غیر قاچاق را از استان دیگر بدون هماهنگی با دامپزشکی به استان وارد نکنند.
وی افزود: بهره برداران، اطلاعات بهداشتی دامی را که در منطقه جنوب کرمان خریداری می کنند را با دامپزشکی بررسی کنند.
این مسئول با بیان اینکه خروج دام به غیر از شتر را از منطقه جنوب استان ممنوع کرده ایم افزود: از نیروی انتظامی می خواهیم همچون همیشه به ما کمک کنند و اجازه تردد به محموله های بدون مجوز را ندهد.
در معرفی تب برفکی آمده بیماری ویروسی، عفونی و گاهی کشنده است که به طور معمول در حیواناتی مانند گوسفند، گاو، گاومیش و بز دیده میشود. این بیماری شیوع گستردهای میتواند داشته باشد و ضرر آن به دامداریها به اندازهای است که از این بیماری به عنوان طاعون صنعت دامپروری یاد میکنند.
شاخصترین علامت این بیماری تاول یا وزیکولهایی روی بینی، زبان یا لبها، داخل محوطه دهانی، نوک پستان و بین سُم است. علایم دیگر شامل تب، بیحالی، افزایش ترشح بزاق، بیاشتهایی و کاهش وزن است.
جنوب استان کرمان به دلیل وجود عشایر دارای جمعیت دامی چشمگیری است که ۱۰۰ هزار راس دام سنگین شامل گاو و گوساله، یک میلیون و ۸۰۰ هزار راس دام سبک و بیش از ۱۵ هزار نفر شتر دارد.
نظر شما