به گزارش ایرنا، محمدرضا ماندگاری روز جمعه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: شهریورماه امسال طی ۲ مرحله بیش از یکهزار و ۵۷۰ میلیارد ریال از مطالبات لیموترش به حساب کشاورزان این استان واریز شد و در مرحله نهایی نیز افزونبر ۲۸۰ میلیارد ریال به حساب آنها واریز شد.
وی بیان کرد: امسال بهمنظور حمایت از لیموکاران بیش ۱۴ هزار و ۲۰۰ تن محصول از باغداران رودان و میناب باتوجه به اندازه و کیفیت محصول در سه نوع درجه یک، درجه ۲ و درجه سه به ترتیب با قیمت ۱۰۰ هزار ریال، ۸۰ هزار ریال و ۷۰ هزار ریال با نظر کمیسیون به صورت توافقی از کشاورزان استان خریداری شد.
رییس اداره بازرگانی تعاون روستایی هرمزگان اظهارکرد: با افزایش حجم لیموترش و کاهش قیمت این محصول و سوءاستفاده برخی دلالان، دولت خرید توافقی را در دستورکار قرار داد که باتشکیل کارگروه خرید توسط مدیریت تعاون روستایی استان و راهاندازی چهار مرکز خرید در شهرستانهای رودان و میناب با مباشرت اتحادیه تعاون روستایی خلیج فارس به نحو مطلوبی انجام شد.
ماندگاری با اشاره به اینکه در سالهای آینده در جهت حمایت از لیموکاران در صدد راهاندازی کارخانه های فرآوری آبلیموگیری یا کنستاتره هستیم، یادآورشد: پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان و باغداران از اولویتهای تعاون روستایی است که باید در جهت حمایت از تولید داخلی در سریع ترین زمان ممکن انجام شود.
خرید توافقی لیموترش در استان هرمزگان روزانه به میزان ۵۰۰ تا ۸۰۰ تن از ۱۲ مردادماه امسال همزمان با فصل برداشت این محصول آغازشد و تا ۱۲ شهریورماه ادامه داشت، اما باتوجه به درخواست باغداران، تا ۱۳ شهریورماه تمدید شد.
براساس اطلاعات منتشره، وسعت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۶۵ هزار هکتار با تولید سالانه افزون بر۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن محصول باغی و زراعی و یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن محصول سبزی و صیفی خارج از فصل تاثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات در فصلهای پاییز و زمستان در کشور دارد.
استان هرمزگان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال و تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل، داشتن ظرفیت دروازههای صادراتی، نقش راهبردی در رونق و جهش تولید برعهده دارد.
هرمزگان دارای ۱۲ هزار هکتار باغ لیموترش است.
نظر شما