«نوپا»ی هفتم به «اساطیر و اساطیرواره‌ها» پرداخت

تهران- ایرنا- هفتمین شماره مجله ادبی «نوپا» به پرونده «اساطیر و اساطیرواره‌ها» اختصاص دارد و در آن با ژاله آموزگار، سیروس شمیسا و سجاد آیدنلو درباره این موضوع گفت‌وگو انجام شده است.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، هفتمین شماره مجله ادبی «نوپا» ویژه «اساطیر و اساطیرواره‌ها» با گفت‌وگوهایی از ژاله آموزگار، سیروس شمیسا و سجاد آیدنلو منتشر شد.

در این شماره مجله نوپا در بخش سخن سردبیر، مجتبا نریمان در یادداشتی که از سه بخش تشکیل شده است درباره اساطیر و تاریخ آن، درباره افرادی که به سفر بی‌بازگشت رفتند و همچنین درباره قیمت مجله و تاثیر تورم بر آن، توضیح داده است.

در بخش بازچاپ مقاله «افراط، تفریط و اعتدال در زبان فارسی» نوشته غلام‌حسین یوسفی چاپ شده است و بعد از آن پرونده‌ای با موضوع اساطیر و اساطیرواره‌ها آغاز می‌شود. این بخش از صفحه ۱۹ آغاز شده و تا صفحه ۱۶۳ ادامه دارد. در این بخش گفت‌وگوها، مقالات و یادداشت‌های: ما همیشه اسطوره‌نگاری کرده‌ایم و کمتر اسطوره‌شناسی (گفت‌وگو با ژاله آموزگار)، بوف‌کور کاملا ادامهٔ ادبیات قدیم ماست (گفت‌وگو با سیروس شمیسا)، اسطوره و حماسه (گفت‌وگو با سجاد آیدنلو)، چرا انسان معاصر اسطوره‌ها را دوست دارد؟ (ناصر فکوهی)، تبارشناسی قهرمان در اسطوره (عباس مخبر)، اسطوره و آیین: شرق و غرب (مانی صالحی‌علامه)، اسطوره‌های مانوی (ابوالقاسم اسماعیل‌پور مطلق)، اسطوره و داستان (حسین ورجانی)، اساطیرواره‌ها در فرهنگ عامهٔ مردم لر (یاسر دالوند)، ایزدِ «وای» و تأثیر آن در بلوچستان (سمیرانیک نوروزی)، گیل‌گمش؛ اسطورهٔ گذار از نابخردی به خردمندانه زیستن (محمد ایرانی)، اسطوره و روانکاوی (نسرین بهنام‌نژاد، مهدیه قربانی)، اساطیر اَرمنِ‌ستان (آنی هُوسِپیان)، جادو و جنسیت در جوامع مردسالار (حسین ترکمن‌نژاد)، گذر از اسطوره به فلسفه (بهنام قومنجانی)، نام ماه‌های دوازده‌گانه تقویم (شهرزاد مشایخی) منتشر شده است.

در بخش داستان فارسی که از ۱۶۳ شروع می‌شود و تا صفحه ۲۱۱ ادامه دارد، چهار داستان هفت‌خاج رستم نوشته یارعلی پورمقدم، ماهی در باد نوشته حسین آتش‌پرور، نابسوده نوشته حمید نامجو، بابو را عبدالمای خورد نوشته مجتبا نریمان، با نقدهایی از محمدرضا ایوبی، جواد اسحاقیان و سیما خسروی منتشر شده است.

در بخش ترجمه مم و زین‌ها نوشته شیرزاد حسن، ترجمهٔ مریوان حلبچه‌ای از صفحه ۲۱۴ تا ۲۱۹ را به خود اختصاص داده است.

در بخش شاهِ نامه‌ها، داستان‌ها و شخصیت‌های شاهنامه از ۲فحه ۲۲۲ تا ۲۶۷ بررسی شده است. در این بخش چرا دژِ اهریمن نام مقدسِ بهمن دارد؟ نوشته ابوالفضل خطیبی، تنوع و تکثّرِ نگرش‌های دینی در حماسهٔ ملی ایران نوشته حمیدرضا اردستانی، گشودنِ دژ بهمن نوشته آرمان فاتح و درآمدی بر حماسه نوشته فروغ اولاد درج شده است.

در این شماره مقاله‌ها و نقدهایی از مهدی سالاری‌نسب با عنوان «فرهنگِ املایی فارسی، املا، رسم‌الخط…» و محمدرضا اصلانی با عنوان گاوخونی و تلاش برای جاودانگی چاپ شده است.

در ادامه کتاب اسطوره‌شناسی به مثابه نقد فرهنگی به کوشش ناصر فکوهی و جبار رحمانی، کتاب درباره مادرم نوشته طاهر بن جلون و ترجمه محمدمهدی شجاعی، کتاب کلاس درس نویسندگی خلاق نوشته مارگارت اتوود و ترجمه ترگل شیرعلیان، مجموعه داستان زنی که چشم‌هایش را در خانه جا می‌گذاشت نوشته مهین راد، کتاب آوازه جاودانه؛ زندگی، کار، اندیشه و روزگار دکتر بهروزمند به کوشش علی یزدی‌نژاد و مرضیه یزدانی‌چالشتری، کتاب ... (گزیده اشعار ادگار آلن پو) با ترجمه سالار خوشخو و کتاب متون ادبی-تعلیمی با تاکید بر گلستان نوشته یاسر دالوند معرفی و بررسی شده است.

هفتمین شمارهٔ مجلهٔ ادبی نوپا، تابستان و پاییز ۱۴۰۲ ویژهٔ اساطیر و اساطیرواره‌ها در ۳۱۰ منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha