مهراب محمدی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر ۸۰ رشته صنایع دستی در استان فعال است که از این تعداد ۳۳ رشته بیش از دیگر رشتهها تولیدات دارد و هنرمندان بیشتری در این رشتهها مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: رشتههای صنایعدستی فعال در استان شامل بافتههای داری نظیر گلیم، چوقابافی، نواربافی، البسه محلی، گیوهدوزی، قلمزنی روی فلز، سفالگری سنتی، زیورآلات سنتی، احجام فلزی، نگارگری و تذهیب، ملیلهدوزی، خاتمکاری، سرمهدوزی، صنایع چوب نظیر معرق و مشبک، حجاری سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی، فیروزهکوبی میناکاری، رنگرزی سنتی، نقاشی روی شیشه، پاپیه ماشه، گچبری سنتی، بافتنیهای سنتی، خراطی و چوب، چلنگری سنتی و چاپ قلمکار است.
معاون صنایع دستی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری به صنایعدستی که خاستگاه این استان دارد نیز اشاره کرد و گفت: از بین رشتههای فعال، خاتمکاری، چوقابافی، گلیم رندیباف، نمدمالی سنتی، قفلسازی سنتی، حجاری سنتی و تولید زیورآلات سنتی خاستگاه بومی استان دارد.
محمدی در خصوص رشتههای صنایع دستی منسوخ شده نیز گفت: اینکه در گذشتههای دور چه رشتههایی در استان فعال بوده که در حال حاضر منسوخ شده است، آمار و مستندات کاملی در دست نیست اما ۲ رشته صنایع دستی شامل "سفره بافی" و "سبدبافی" که در برههای از زمان در استان منسوخ شده بود طی ۲ سال اخیر احیاء و در حال حاضر هنرمندانی در این رشتهها فعال شدهاند.
وی از صدور ۱۲ هزار مجوز فعالیت رشتههای صنایعدستی در استان طی سالهای اخیر خبر داد و گفت: در حال حاضر حدود ۶ هزار هنرمند صنایعدستی در استان مشغول فعالیت هستند.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۴۸ رشته صنایعدستی استان دارای نشان ملی و ۹ رشته موفق به دریافت نشان بینالمللی شده است.
در این استان ۳۷ تعاونی زیرمجموعه اتحادیه صنایعدستی در استان فعال است و حدود ۷۵۰ هنرمند صنایعدستی نیز زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
نظر شما