حسین امامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: این طرح ها شامل حفر، تجهیز، جا به جایی و احیای ۱۵۸ حلقه چاه، اجرای ۵۰ کیلومتر شبکه برقرسانی، اجرا و بازسازی ۲۶۳ کیلومتر خط انتقال، ساخت ۷۶ هزار و ۷۰۰ مخزن ذخیره، ساخت و بازسازی ۱۰ ایستگاه پمپاژ و چهار مورد ارتقای کیفی آب است.
وی اضافه کرد: این طرح ها با هدف پایداری تامین آب مشترکان شهری در سال ۱۴۰۳ عملیاتی شده و اعتبار مورد نیاز برای اجرا و تکمیل این طرح ها ۱۳ هزار و ۶۴۰ میلیارد ریال است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت:۱۹ شهر در استان مناطق دارای تنش «اولویت یک» در سال ۱۴۰۳ هستند که این شهرها با کسری آب به میزان هزار و ۹۴ لیتر در ثانیه مواجه هستند.
امامی افزود: ۱۶ شهر از این تعداد با مشکل کمی و سه شهر با مشکل کیفی آب مواجه هستند.
سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرها و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین میشود.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
نظر شما