بسکتبالیست مستعد آذربایجان شرقی زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

تبریز- ایرنا- رییس هیات بسکتبال آذربایجان شرقی گفت: ظرفیت ها و استعدادهای بسیاری در این رشته در استان وجود دارد اما به علت نبود حامی مالی، نماینده ای از استان در لیگ برتر و دسته یک حرفه ای حضور ندارد.

« سیامک گهرخانی» روز سه شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز آذربایجان شرقی و گفت و گو با ایرنا، تاریخچه ای از بسکتبال و ستاره های این رشته در استان و نخستین عنوان کشوری در سال ۵۸ و کسب مقام دوم بالاترین سطح مسابقات آن زمان بیان کرد و افزود: اگر استعدادهایی که در بسکتبال استان وجود دارد اندکی مورد حمایت قرار بگیرند و در یک تیم دور هم جمع شوند، می توانند بسکتبال آذربایجان شرقی را به جایگاه اصلی خود برگردانند.
وی اضافه کرد: وضع بسکتبال آذربایجان شرقی اگر لیگ برتر و لیگ یک را کنار بگذاریم بد نیست و کارهای خوبی در رده های پایه انجام شده است.
گهرخانی گفت: از زمانی که هیات را تحویل گرفتیم ۲ فصل در لیگ برتر و ۲ فصل در لیگ یک تیم داشتیم که متاسفانه با کنار کشیدن حامی یا کم شدن حمایت ها، این فرصت ها از دست استان پرید اما همچنان و در لیگ‌های جوانان و نوجوانان حضور فعالی داریم و در بخش بانوان نیز در لیگ ۲ نایب قهرمان شدیم و به لیگ دسته یک صعود کردیم.
وی ادامه داد: از نظر حضور تیم‌های استانی در لیگ‌های پایه در کشوری، رشد قابل توجهی داشتیم و نتیجه همین حضورها، بروز استعدادهای درخشان و حضور قوی در رده های سنی مختلف است.
گهرخانی افزود: در حال حاضر از ۱۰ باشگاه استان که مجوز فعالیت بسکتبال دارند تنها ۲ باشگاه در این زمینه فعال هستند و مدارس و آکادمی‌های بسکتبال فعال‌تر از باشگاه‌ها شده اند و این یعنی پرورش استعدادهای این رشته.

بسکتبالیست مستعد زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

پنج برابر شدن تعداد ورزشکاران سازمان یافته
رییس هیات بسکتبال آذربایجان شرقی گفت: سال ۱۳۹۹ تعداد ورزشکاران سازمان یافته در این رشته در استان بیش از ۵۰۰ نفر بود که این رقم در سال گذشته با رشد بیش از پنج برابری به ۲ هزار و ۷۰۰ نفر رسید و این حاصل تلاش بی وقفه هیات است.
گهرخانی ادامه داد: استعدادهای نهفته و بالقوه ای در بین این ورزشکاران است که باید شناسایی شده و پرورش یابند و هیات برای این کار برنامه دارد.
وی افزود: استعدادیابی وظیفه ذاتی هیات است و در سال‌های گذشته به همین منظور میزبان پنج دوره استعدادیابی ملی در رده‌های مختلف در تبریز بودیم که نتیجه آن حضور ۱۲ بسکتبالیست پسر و ۱۴ بسکتبالیست دختر از استان به مراحل بعدی اردوی تیم‌های ملی است. استعدادیابی وظیفه ذاتی هیات است و در سال‌های گذشته به همین منظور میزبان پنج دوره استعدادیابی ملی در رده‌های مختلف در تبریز بودیم که نتیجه آن حضور ۱۲ بسکتبالیست پسر و ۱۴ بسکتبالیست دختر از استان در مراحل بعدی اردوی تیم‌های ملی است.

وی بیان کرد: امثال «سجاد پذیرفته» در تیم ملی، آرش ثابتی در تیم ملی، ناهید اسدی در تیم ملی بزرگسالان بانوان و ایمان والی زاده (کاپیتان) در تیم ملی زیر ۱۸ سال بسیار است و فقط نیازمند حمایت برای رشد و پیشرفت هستند.

گهرخانی گفت: حامی مالی برای حضور نماینده آذربایجان شرقی در لیگ کشوری مهم است اما هیات منتظر حامی نمانده و تیمی با نام خانه بسکتبال استان که متشکل از جوانان بومی و زیر ۱۸ سال هستند را دور هم گرد آورده و امسال به کسب یکی از رده‌های اول تا چهارم در رقابت‌ها امیدوار است.

بسکتبالیست مستعد زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

بچه ها حمایت نشوند می روند

گهرخانی بر ضرورت حمایت از بسکتبالیست های جوان استان تاکید کرد و گفت: اگر این اتفاق زودتر روی ندهد خیلی از این استعدادها به رغم میل باطنی، برای استان های دیگر به میدان خواهند رفت.

وی افزود: هیات در این زمینه هم بیکار ننشسته و با صنایع مختلف از جمله مس سونگون برای قبول تیمداری وارد مذاکره شدیم.

گهرخانی گفت: در مدیریت قبلی باشگاه مس سونگون، قول هایی داده شد اما به مرحله عمل نرسید که امیدواریم در مدیریت جدید، باشگاه مس سونگون حمایت از بسکتبال استان را بپذیرد.

وی از حمایت‌های فدراسیون بسکتبال قدردانی کرد و گفت: اگر حمایت مالی از بسکتبال آذربایجان شرقی امسال اتفاق می افتاد می توانستیم با سهمیه ای که از سوی فدراسیون برای استان در نظر گرفته شده بود در لیگ برتر حضور یابیم اما ما با توجه به شرایط فعلی، حضور در لیگ یک را ترجیح می دهیم.

گهرخانی افزود: بازیکنان زیر ۱۸ سال استان همگی بومی و جوان هستند و نیاز به تجربه دارند و لیگ یک محلی مناسب برای تجربه اندوزی این بازیکنان است.

وی ادامه داد: برای حضور در لیگ یک و قرار گرفتن در بین هشت تیم برتر حداقل ۵۰ یا ۶۰ میلیارد ریال هزینه نیاز است که امیدواریم این هزینه از سوی باشگاه مس سونگون تامین و پرداخت شود.

بسکتبالیست مستعد زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

تربیت مربی و داور در دستور کار هیات

رئیس هیات بسکتبال آذربایجان شرقی از برنامه های هیات برای تربیت مربی و داور این رشته در استان گفت و افزود: استعدادیابی و آموزش از اولویت های هیات است و بر این اساس اقدامات زیادی انجام شده و در موضوع پرورش داور ۲ نفر از علاقه مندان با حضور در دوره های داوری فدراسیون، موفق به گذراندن دوره و داوری در مسابقات دسته یک شدند.

گهرخانی ادامه داد: در موضوع مربی نیز تا قبل از تحویل گرفتن هیات تعداد مربیان فعال استان در این رشته حدود ۱۰ نفر بود که این تعداد جوابگوی نیازها و ظرفیت‌های بسکتبال استان نبود از این رو تربیت مربی را برنامه ریزی و اجرا کردیم و با برگزاری کلاس‌های دانش افزایی و مربیگری درجه ۲ و سه تلاش می کنیم این کمبود را در بسکتبال آذربایجان شرقی جبران کنیم که اگر ۱۰ درصد این افراد جذب بسکتبال منطقه شود بسکتبال استان متحول می‌شود.

بسکتبالیست مستعد زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

نبود تیمداری و حامی مهم ترین چالش بسکتبال آذربایجان شرقی است

گهرخانی به مهم ترین چالش ها و مشکلات هیات بسکتبال آذربایجان شرقی و فعالان این رشته اشاره کرد و گفت: موضوع نبود تیمداری و نبود حامی مالی از مهم ترین مسائلی است که هیات درگیر آن است که اگر این مشکل برطرف شود بسکتبال استان با توجه به ظرفیت هایی که دارد در مسیر رشد قرار می گیرد و در سطح کشور حرفی برای گفتن خواهد داشت.

وی با بیان اینکه زمانی مدارس و دانشگاه ها در این رشته و معرفی استعدادها حرف اول را می زدند، گفت: رشد بسکتبال استان در دست مدارس و دانشگاه‌ها بود و فعالیت آنها به مراتب بیشتر از فعالیت هیات بود اما متاسفانه این روند از بین رفته است.

وی ادامه داد: کانون‌های بسکتبال آموزش و پرورش همچنان فعالند اما چون افراد متخصص بالای سر آنها نیست خروجی ندارند و این نتیجه تصمیم آموزش و پرورش مبنی بر جلوگیری از حضور افراد غیر استخدامی در این کانون‌هاست و همین موضوع بسکتبال آذربایجان شرقی و کشور را با چالش روبرو کرده است.

بسکتبال استان صاحب سالن اختصاصی می شود

رئیس هیات بسکتبال استان از اقدام این هیات برای گرفتن سالن اختصاصی بسکتبال خبر داد و گفت: در حال حاضر این هیات به طور مشترک با هیات والیبال از سالن شهید صمد اقدمی استفاده می کنند اما در صدد هستیم تا یکی از ۲ سالن سه هزار نفری که در تبریز در دست ساخت است را با همکاری اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی به هیات اختصاص دهیم.

گهرخانی افزود: سالن اقدمی روزهای فرد و روز جمعه تا ظهر در اختیار هیات است که با توجه به افزایش تعداد علاقه مندان این رشته، دیگر جوابگوی نیازها نبوده و اختصاص سالن اختصاصی به هیات ضروری است.

وی گفت: همچنین در موضوع زیرساخت ها، نخستین کورت ( زمین بسکتبال ) ثابت ۳ در ۳ کشور با هزینه کرد حدود ۲۵ میلیارد ریال در مجموعه میرداماد تبریز افتتاح شده که این اتفاق بزرگی است و از این بابت از اداره کل ورزش و جوانان استان که همکاری های لازم برای رشد بسکتبال را داشته اند قدردانی می کنم.

بسکتبالیست مستعد زیاد، تیم و حامی مالی صفر + فیلم

شورای عالی ورزش استان قاطعیت لازم را داشته باشد

گهرخانی با بیان اینکه شورای عالی ورزش استان قاطعیت لازم را باید داشته باشد و این موضوع در مقایسه ورزش آذربایجان شرقی با دیگر استان‌های همتراز و تیمداری باشگاه‌ها به وضوح دیده می‌شود، گفت: در اصفهان و در نتیجه تصمیم این شورا، خط مشی باشگاه های سپاهان و ذوب آهن به عنوان دولتی ها و گیتی پسند به عنوان بخش خصوصی مشخص شده و هر کدام از این باشگاه ها در رشته های تعیین شده به صورت کاملا حرفه ای تیمداری می کنند و از برترین های کشور هستند.

وی ادامه داد: متاسفانه در استان به دلیل اینکه شورای عالی ورزش قاطع عمل نمی کند با عوض شدن مدیران واحدها و صنایع و حتی باشگاه ها، خط مشی ها عوض می شود که در بسکتبال شهرداری تبریز و دوچرخه سواری پتروشیمی شاهد این موضوع بودیم.

رئیس هیات بسکتبال استان تاکید کرد: شورای عالی ورزش باید بتواند به باشگاه های هم دولتی و هم خصوصی دیکته کند تا هر کدام در رشته ای ورزشی به حمایت از تیم ها بپردازند و همگی دور فوتبال جمع نشوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha