به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، کولبا درباره دیدار خود با سیجارتو در کانال تلگرامیاش نوشت: من به تازگی جلسهای با وزیر خارجه مجارستان داشتم.
وی افزود: در این جلسه صمیمانه ما یک ساعت گفت وگو و درباره آغاز مذاکرات الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا به تبادل نظر پرداختیم.
کولبا با اشاره به اینکه وی و سیجارتو مدتهاست که یکدیگر را میشناسند، خاطرنشان کرد: متأسفانه از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین تاکنون فرصت دیدار رو در رو با سیجارتو فراهم نشده بود.
وزیر خارجه اوکراین، گفت: در این دیدار گفت وگوی بسیار طولانی و صمیمانهای با محوریت تصمیم شورای اروپا برای آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا داشتیم و به صراحت این موضوع را به سیجارتو انتقال دادم که ما آینده مشترکی در اروپا داریم و باید هر چه زودتر با هم به آنجا برسیم.
کولبا در ادامه با بیان اینکه میدانم که همه هموطنانم منتظر یک پاسخ بله یا خیر در مورد نتیجه مذاکرات الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا هستند، افزود: اما آنها باید کمی صبر کنند تا نتیجه این مذاکرات مشخص شود.
به نوشته رسانههای اوکراینی، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا (FAC) روز گذشته (دوشنبه) در بروکسل تشکیل جلسه داد. وزیر خارجه اوکراین نیز در این جلسه به مقامات اروپایی پیوست و آنها را در جریان تحولات اوکراین و تلاشهای این کشور در اصلاحات در مسیر عضویت در اتحادیه اروپا قرار داد.
شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا باید مواضع کشورهای عضو را در رابطه با روابط با اوکراین به ویژه در مورد آغاز مذاکرات برای عضویت در اتحادیه اروپا و تخصیص ۵۰ میلیارد یورو حمایت مالی تا سال ۲۰۲۷ و همچنین در مورد افزایش کمکهای امنیتی برای اوکراین، هماهنگ کند.
در پایان این هفته، همه موضوعاتی که در قالب شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا مطرح و درباره آنها بحث و گفت وگو شده بود، در نشست شورای اتحادیه اروپا که با حضور سران اعضای این اتحادیه در روزهای ۱۴ تا ۱۵ دسامبر (۲۳ و ۲۴ آذر) در بروکسل برگزار خواهد شد، مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، اتحادیه اروپا پیشتر هفت شرط آغاز مذاکرات درباره عضویت اوکراین در این اتحادیه را شامل اصلاحات دادگاه قانون اساسی، اصلاحات قوه قضائیه، مبارزه با فساد مالی، مبارزه با پولشویی، اصلاحات ضد الیگارشی، اصلاحات رسانهای و تغییر قوانین مربوط به اقلیتهای ملی اعلام کرده بود.
این کشور در چهار حوزه اصلاحات ضروری را انجام داده و اصلاحات در حوزههای بهبود وضعیت زبان اقلیتها، تخصیص بودجه برای مبارزه با فساد و پیشرفت در شفافیت لابیگری باقی مانده است.
پذیرش عضویت یک کشور جدید در اتحادیه اروپا باید به تائید همه ۲۷ کشور عضو این اتحادیه برسد اما مجارستان که روابط خوبی با روسیه دارد از مخالفان احتمالی پذیرش عضویت اوکراین است.
نظر شما