سرآتشیار امید باقری روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: ۱۴ درصد از حوادث گازگرفتگی از ابتدای امسال تا پایان آبان در شهر اصفهان در کاربریهای تجاری، انبار و تعمیرگاه و هفت درصد در خودرو اتفاق افتاده است.
باقری خاطرنشان کرد: ماموریتهای مربوط به حوادث مسمومیت با گاز مونوکسید کربن منجر به فوت در شهر اصفهان از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به ۲ سال گذشته کاهش یافته و فقط ۲ نفر فوتی داشته است.
وی اظهار داشت: بیشترین موارد گازگرفتگی در اصفهان در سال گذشته مربوط به ماه دی بود که هشت عملیات توسط سازمان آتشنشانی در این زمینه انجام شد و پنج نفر از شهروندان فوت کردند.
باقری گفت: با توجه به احتمال افزایش مسمومیت افراد با گاز مونوکسید کربن در فصل سرما بدلیل استفاده از وسائل گرمایشی غیر ایمن، رعایت نکات ایمنی بسیار مهم و غیر قابل اغماض است.
رئیس اداره برنامهریزی و توسعه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان بیان داشت: مونوکسید کربن، گازی بی رنگ، بی بو، بی مزه و بسیار سمی است و از احتراق ناقص مواد آلی کربندار مانند زغال سنگ، چوب، کاغذ، بنزین، گازوئیل، نفت، گاز و سایر مواد آلی تولید میشود و چون کمی سبکتر از هواست و قابلیت انتشار زیادی دارد، پس از تولید به سرعت در همه نقاط اتاق انتشار می یابد و متراکم میشود.
وی اضافه کرد: سوخت ناقصی که از انواع وسایل گازسوز بخاری، آبگرمکن و حتی زغال به وجود میآید موجب این اتفاق میشود.
باقری در باره علائم گازگرفتگی با مونوکسید کربن گفت: علائم اولیه تا حدی شبیه به آنفلوآنزاست با این تفاوت که در آن تب وجود ندارد و اثر آن شامل خواب آلودگی، گیجی، ضعف و بی حالی، امکان بروز سردرد شدید، گاهی تهوع و استفراغ، پرش های عضلانی و اختلال حرکتی، احساس نبض پر و صدادار در ناحیه شقیقه، افزایش فشار خون، گشاد شدن مردمک چشم، کاهش دید، قطع تنفس، تشنج، اغما و مرگ است.
وی به شهروندان توصیه کرد به نکات ایمنی نصب دودکشهای ایمن و استفاده از سوخت مناسب برای گرم شدن توجه ویژه داشته باشند.
نظر شما