۲۴ آذر ۱۴۰۲، ۹:۵۸
کد خبرنگار: 1347
کد خبر: 85322827
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۵۰ هکتار از مراتع سردشت غنی سازی شد

۲۴ آذر ۱۴۰۲، ۹:۵۸
کد خبر: 85322827
۱۵۰ هکتار از مراتع سردشت غنی سازی شد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت گفت: ۱۵۰ هکتار از پنج مرتع این شهرستان با عملیات کپه‌کاری و بذرپاشی غنی‌سازی شد.

رحمت ابراهیمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این عملیات در قالب طرح‌های آبخیزداری و با هدف غنی سازی مراتع و توسعه و بهبود وضعیت مراتع حفظ و افزایش پوشش گیاهی و پیشگیری وقوع سیل انجام شده است.

وی اضافه کرد: بذر مورد نیاز این عملیات از طرف اداره کل منابع طبیعی تامین و با کمک اهالی روستاهای اطراف مراتع، اجرا شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت اظهار کرد: این عملیات با استفاده از ۲ گونه گیاهی اسپرس و ماشک به عنوان گونه سازگار کشت می‌شود و برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه کاری شده تا زمان استقرار نهال قرق خواهد شد بنابراین دامداران تا اطلاع ثانوی از ورود دام به این مناطق خودداری کنند.

ابراهیمی بیان کرد: همچنین بهار امسال در همین ارتباط حدود ۱۵۰ هکتار دیگر از مراتع این شهرستان با کودپاشی غنی سازی شده بود.

وی افزود: ممانعت از هدر روی آب، تقویت سفره های آب زیرزمینی و استفاده بهینه از نزولات آسمانی از سایر اهداف کپه کاری و بذرپاشی مراتع است.

وی تاکید کرد: برای حفاظت دقیق از عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی ملی، حضور مردم در صحنه مهمترین رکن بوده و به همین علت سامانه ۱۵۰۴ به صورت شبانه‌روزی آماده دریافت گزارشی‌های مردمی و رسیدگی به تخلفات صورت گرفته در سطح منابع طبیعی تعیین شده است.

به گزارش ایرنا، کپه کاری یکی از روش های بذرکاری است که در آن بذر گیاهان مرتعی مورد نظر با دست درون چاله های حفرشده قرار داده شده و با خاک پوشانده می شود و بعد از انجام عملیات، منطقه کپه کاری شده به مدت ۲ سال قرق می شود.

سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگل‌های آذربایجان‌غربی را داراست؛ جنگل‌های سردشت جزو جنگل‌های زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی دارای اهمیت زیادی است.

مهم‌ترین گونه‌های گیاهی سطح جنگل‌های این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از ۱۰۰ گونه دیگر است.

سردشت در جنوب آذربایجان‌غربی و در امتداد مرزهای ایران با کشور عراق قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha