به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از راشا تودی، سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا پنجشنبه و پس از اینکه نخستوزیر مجارستان نشست شورای اروپا را ترک کرد به اتفاق آرا و با ۲۶ رأی مثبت با آغاز مذاکرات الحاق اوکراین و مولداوی به این اتحادیه موافقت کردند.
نخستوزیر مجارستان در پاسخ به این پرسش که چرا نشست شورای اروپا را ترک کرده است، گفت: من نمیخواستم در اتخاذ تصمیم اشتباه الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا مشارکت داشته باشم بنابراین به آنها گفتم شما این کار را به تنهایی انجام دهید و نشست را ترک کردم.
وی با تاکید بر اینکه این تصمیم اشتباه بر وجدان مجارستان سنگینی نمیکند، یادآور شد: ما میتوانیم در آینده روند الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را متوقف کنیم.
اوربان همچنین با اشاره به اینکه سران اعضای اتحادیه اروپا به وی اطمینان دادند در نهایت مجالس ملی همه کشورهای عضو حرف آخر در مورد عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را خواهند زد، تاکید کرد: همه مجالس ملی اعضای اتحادیه اروپا باید به الحاق اوکراین به این اتحادیه رأی مثبت بدهند، بنابراین همچنان میتوانیم از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا جلوگیری کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سران اتحادیه اروپا گفتند اگر در جریان مذاکرات الحاق اوکراین آسیبی متوجه منافع مجارستان شود میتوانم آن مذاکرات را متوقف کنم، تاکید کرد: دولت مجارستان حدود ۷۵ فرصت دیگر برای مسدود کردن مسیر عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا خواهد داشت.
اوربان همچنین با اشاره به درگیریهای اخیر میان اوکراین و کشورهای هم مرز با این کشور بر سر واردات غلات ارزان اوکراینی که باعث ایجاد اختلال در بازارهای محلی این کشورها شده بود، گفت: در حفاظت از منافع کشاورزان مجارستانی هیچ تردیدی نخواهم کرد و هر زمان که لازم باشد ترمز دستی ورود غلات اوکراین به مجارستان را خواهم کشید.
به نوشته راشا تودی، رهبران اتحادیه اروپا روز پنجشنبه و در طول هشت ساعت مذاکره تلاش کردند تا با این توضیح که مجالس ملی کشورهای عضو این اتحادیه حرف آخر را در مورد الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا خواهند زد، اوربان را متقاعد کنند که در حال حاضر با عضویت کییف به این بلوک موافقت کند اما نخستوزیر مجارستان در مخالفت با این کار، نشست شورای اروپا را ترک کرد.
اوربان از ابتدا با این استدلال که فساد بومی، وابستگی به کمکهای خارجی و درگیری در یک جنگ موانعی هستند که باید مانع از پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا شود، یکی از سرسختترین مخالفان عضویت کییف در این اتحادیه بوده است.
این در حالی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین از رأی مثبت شورای اروپا به آغاز مذاکرات الحاق این کشور و مولداوی به اتحادیه اروپا به عنوان یک پیروزی یاد کرد.
نظر شما