به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد مهدی برومندی عصر شنبه در جلسه تنظیم بازار مازندران به اهمیت تولیدات مرکبات و کیوی این استان در صادرات و بازار داخلی اشاره کرد و افزود: در شرایطی که مازندران در تولید ۲محصول مرکبات و کیوی نقش محوری دارد، امسال نیز تولید خوب و بازار مناسب نیز وجود دارد، بنابراین دغدغههای قیمت پایین برای باغداران اصلا پذیرفتنی نیست.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که اگرباغداران مرکبات و کیوی مازندران زمین بخورد، سورتینگ داران و صادرکنندگان متضرر می شوند ،بیان داشت: دولت نیز پشت و حامی سورتینگ داران است و در نخستین گام سر رسید پرداخت بدهی سورتینگ داران مازندران بابت تسهیلات سال گذشته تمدید می شود.
برومندی با بیان این که پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش سورتینگ داران مازندران نیز از بانک کشاورزی از سرگرفته خواهد شد ، گفت: مشکلات صادر کنندگان مرکبات مازندران نسبت به خواب کامیون ها در گمرک آستارا که هزینه حمل و نقل و تمام شده را در بازار هدف افزایش داده است را دنبال و رفع خواهیم کرد.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ثبت اظهارنامه محصولات کشاورزی مازندران در استان را حق طبیعی دانست و در عین حال توضیح داد: البته همزمان باید زیر ساخت های لازم برای صادرات محصولات کشاورزی استان گسترش بیابد.
وی ادامه داد: اقتصاد و معیشت کشاورزان مازندران به فروش منطقی محصولشان است .
وی تصریح کرد: باید به این موضوع که اگر روزی صادرات از مرز آستارا به آذربایجان به هر دلیلی متوقف شود ، باید مسیر بندر امیرآباد را باز داشته باشیم.
وی در بخش دیگری گفت: جهاد کشاورزی مازندران باید سورتینگ داران استان را رتبه بندی و با باغداران قراردادی کنند.
وی با تاکید بر لزوم کاهش هزینههای تولید مرکبات مازندران گفت: این در حالی است که امروز از بعد از برداشت مرکبات، در مراحل حمل و نقل، بسته بندی، سورتینگ و گمرکات شاهد افزایش هزینه مرکبات مازندران هستیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: حفظ نباتات مازندران در توسعه صادرات محصولات کشاورزی باید به کمک بیاید، این که کمبود نیرو در گمرکات و حفظ نباتات مازندران، صادرات را با چالش مواجه کند، اصلأ پذیرفتنی نیست.
وی بر لزوم ساماندهی صادرات محصولات کشاورزی مازندران تاکید کرد و ادامه داد: برای نمونه با حمایت دولت سال گذشته ۱۵ هزار میلیارد ریال از محل صادرات کیوی به جیب کشاورزان مازندران رفت که این رقم امسال تا کنون به ۷۰ هزار میلیارد ریال رسید.
به گزارش ایرنا مازندران با تولید سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی حدود ۱۱درصد ارزش افزوده و هفت درصد تولیدات بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد. دولت سیزدهم در مازندران یکی از اولویتهای خود را توسعه این بخش اعلام کرده و اینک با پیگیری مسوولان ملی و استانی تلاش بر این است تا این ظرفیت دیار علویان بیش از پیش شکوفا شود.
همچنین طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند.
از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
نظر شما