به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران درباره حملات در دریای سرخ گفت: ما همان اول نگرانی خود را در خصوص احتمال گسترش این درگیری ها به سایر منطقه خاورمیانه اعلام کرده ایم. در مورد حملات در دریای سرخ باید بگویم که ما چندین بار حملات به کشتی های تجاری را محکوم کرده ایم.
وی افزود: این حملات برای آزادی ناوبری مانع ایجاد می کند که این امر مغایر قوانین بین المللی است ه باید به آزادی ناوبری کشتی ها در آب های جهانی احترام گذاشت.
دوجاریک اضافه کرد: علاوه بر این، این حملات خطر یک فاجعه زیست محیطی را به دنبال دارد. این اقدامات برای بسیار نگران کننده است و خواهان توقف فوری آنها هستیم.
سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی نیز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره حملات نیروهای مسلح یمنی در دریای سرخ به کشتی های اسرائیلی برای توقف بمباران نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل گفت: ما شاهد تاثیر ادامه حملات حوثی ها (انصارالله) در دریای سرخ هستیم.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: آزادی ناوبری دریایی پایه قوانین بین المللی است و باید به آن احترام گذاشته شود. مسیر دریای سرخ برای اقتصاد جهانی و تجارت بین المللی حیاتی است.
سخنگوی شرکت کشتیرانی بینالمللی مرسک دانمارک در بیانیهای اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی مسیر دریای سرخ را از مسیرهای مورد استفاده خطوط کشتیرانی خود حذف کرده است.
پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاههای آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.
نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
وزارت بهداشت غزه در هفتاد و سومین روز از جنگ اسرائیل با گروههای مقاومت فلسطین و بمباران غزه به تلافی غافلگیری در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر اعلام کرد که شمار شهدا تاکنون به ۱۹ هزار و ۴۵۳ نفر و شمار مجروحان نیز به ۵۲ هزار و ۲۸۶ نفر رسیده است.
نظر شما