هراس آمریکا از حملات یمنی‌ها در دریای سرخ و گفت وگو با مقامات عربستان درباره جنگ غزه

نیویورک- ایرنا- مقام ارشد ارتش آمریکا و همتای سعودی او در تماسی تلفنی درباره وضعیت امنیتی کنونی در خاورمیانه و همچنین حملات اخیر نیروهای نظامی یمن به تلافی بمباران نوار غزه از سوی رژیم اسرائیل در دریای سرخ گفت وگو کردند.

به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، ژنرال چارلز کیو براون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و فیاض الرویلی رئیس ستاد کل ارتش عربستان سعودی، آخرین تحولات منطقه از جمله تهدید علیه نیروهای آمریکایی در سراسر خاورمیانه و وضعیت غزه مورد بحث و بررسی قرار دادند.

یک مقام نظامی آمریکا در این باره گفت که از ۱۷ اکتبر تاکنون نیروهای آمریکایی حداقل ۹۷ بار در عراق و سوریه مورد هدف قرار گرفته اند که شامل پنج حمله تنها در این هفته است.

این مقام آمریکایی گفت: " به دلیل توانایی دفاعی قوی ما این حملات نتوانستند به اهداف خود برسند." براون و الرویلی به طور جداگانه درباره حملات اخیر حوثی‌های یمن به نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری در جنوب دریای سرخ گفتگو کردند.

مقام نظامی آمریکا در تماس خود "تمایل آمریکا برای همکاری با همه کشورهایی را که عقیده مشترکی که در حفظ اصل آزادی ناوبری و تضمین عبور ایمن برای کشتیرانی جهانی دارند، تکرار کرد."

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته در تماسی با خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، مدعی «نقش خطرناک ایران در مشاوره، تسلیح و آموزش حوثی‌ها (انصارالله) » شد. او همچنین گفت که در مورد تمایل واشنگتن برای همکاری با "شرکای همفکر برای ایمن کردن مسیر کشتیرانی جهانی" صحبت کرده است.

ژنرال براون درمورد جنگ غزه مدعی حفاظت از غیرنظامیان و "دسترسی آزاد" برای ارسال کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه شد.

در بیانیه گفتگوی تلفنی دو مقام نظامی آمده است: آمریکا و عربستان سعودی یک همکاری دیرینه دارند و به صلح و امنیت در منطقه خاورمیانه متعهد هستند.

به گزارش ایرنا، پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: درباره حملات نیروهای مسلح یمنی به کشتی ها در دریای سرخ برای فشار بر آمریکا به منظور توقف جنگ اسرائیل و بمباران غزه نیز گفت: مشکل دریای سرخ، آمریکایی نیست بلکه بین المللی است و نیازمند راه حل بین المللی است.

این مقام نظامی آمریکا در عین حال افزود: ما تمام اقدامات لازم را برای محافظت از کشتی ها و نیروهای خود انجام خواهیم داد.

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر (۲۵ مهرماه) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

نیروهای دریایی یمن نیز هشدار داده اند که عملیات نظامی علیه کشتی‌ها و منافع دشمن اسرائیلی را تا زمانی که تجاوزات آن به غزه و جنایاتش علیه ملت فلسطین متوقف شود، ادامه خواهند داد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدا از ابتدای تجاوزات تاکنون به ۱۸ هزار و ۴۱۲ نفر افزایش یافته و شمار مجروحان نیز از مرز ۵۰ هزار نفر عبور کرده است. یر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha