به گزارش خبرنگار ایرنا، «حسن خمیس آبادی» روز سه شنبه در آیین نکوداشت هفته پژوهش که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مستقر در کرج برگزار شد، یکی از دلایل اصلی نقش پژوهشگران در ارتقای امنیت غذایی را افزایش تولید در سال های پس از انقلاب اسلامی دانست و افزود: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با جمعیت حدود ۳۵ میلیون نفر حدود ۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می شد در حالیکه این عدد اکنون با جمعیت ۸۷ میلیون نفری به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است.
وی سهم دامپروری درتولیدات بخش کشاورزی کشور را حدود ۱۵.۵ میلیون تن عنوان کرد و اظهار کرد: در مطالعه ای که در دانشگاه تهران انجام شد به این نتیجه رسیدند که اگر یک ریال در حوزه تحقیق مصرف کنیم ۲۰ ریال ارزش افزوده در این بخش دارد که نقش اهمیت پژوهش در کشاورزی و دامپروری را می رساند.
خمیس آبادی به فعالیت های گسترده موسسه تحقیقات علوم دامی در حوزه های مختلف دام، طیور، زنبور عسل و شیلات اشاره کرد و افزود: در این حوزه چهار طرح کلان را برای ارتقای بهره وری و افزایش تولید محصولات حوزه دامی معرفی کردیم.
وی یکی از این طرح ها را در حوزه خوراک کامل دام عنوان کرد و اظهار کرد: با تلاش محققان و پژوهشگران این موسسه در تلاش هستیم برای سال آینده دستاوردهای جدیدی را در این حوزه برای کشاورزان و بهره برداران معرفی کنیم زیرا وظیفه اصلی ما محققان این است که بتوانیم دانش و زحمات محققان را به عرصه ها برده و رسوخ دانش داشته باشیم.
هر نفر کشاورز غذای ۲۰ ایرانی را تامین می کند
معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته های موسسه تحقیقات علوم دامی کشور نیز در این آیین گفت: بخش کشاورزی با برخوردای از ۱۱.۶ درصد تولید ناخالص داخلی، ۱۹ درصد اشتغال و ۴۰ درصد صادرات غیرنفتی، تامین کننده حدود ۷۸ درصد مواد غذایی کشور بوده و جایگاه والایی در اقتصاد ملی کشور دارد.
نادر اسدزاده با بیان اینکه هر کشاورز در ایران مسوول تامین غذای حدود ۲۰ نفر است، افزود:بخش دامپروری بعد از زراعت دومین زیرحوزه در کشاورزی است که این زیربخش سهم ۱۸ درصدی در ارزش افزوده بخش کشاورزی دارد.
وی به سهم ۱۵.۵ میلیون تنی تولیدات دامی کشور اشاره کرد و اظهار کرد: در ایران حدود یک میلیون و ۶۰۰ راس گاو اصیل وجود دارد که تولیداتی بالغ بر ۹۰ هزار و ۹۰۵ هزار تن گوشت قرمز کشور دارد و مصرف سرانه در این بخش ۱۱.۱ کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: سهم دام سبک در تولید گوشت قرمز را ۴۲.۵۵ درصد است که عددی بالغ بر ۳۸۶ هزار و کیلوگرم است و سهم دام سنگین نیز ۵۷.۴ است.
اسدزاده گفت: این موسسه به عنوان تنها موسسه ملی و مرجع در امر تحقیقات دام طیور و زنبور عسل در کشور در اجرای طرح های تحقیقاتی است که نقشی راهبردی و هدایت گونه دارد.
در حاشیه این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای محققان و شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد.
نظر شما