به گزارش ایرنا حسن خمیس آبادی روز دوشنبه در آیین آغاز رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک در ارومیه افزود: افزون بر ۲هزار و ۳۰۰ پروژه تحقیقاتی در حوزه دام سبک کشور در حال اجراست که نتایج این تحقیقات منجر به افزایش حداقل ۳۵ درصد افزایش تولید گوشت گوسفند و بز بومی می شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد جمعیت دامی کشور دام سبک است، اضافه کرد: حدود پنج درصد تولید شیر توسط دام سبک و مابقی توسط دام سنگین است.
رییس موسسه تحقیقات علومی دامی کشور ادامه داد: فعالیت بیش از ۷۰ درصد جمعیت شاغل در روستاها و بیش از ۹۰ درصد جمعیت عشایری و ۱۰ درصد جمعیت شهری با امور دام مرتبط است.
وی با اشاره به تحلیل سند امنیت غذایی مرتبط با دام سبک گفت: با ترویج علوفه های کم آب بر و مدیریت منابع درصدد هستیم علاوه بر کنترل بیماری ها و استفاده از ضایعات کشاورزی، هزینه ها را در این بخش کاهش بدهیم.
خمیس آبادی ادامه داد: توسعه زنجیره های ارزش در برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار دارد.
وی اضافه کرد : مدیریت دام در مرتع، مدیریت تولید مثل دام و طیور، توسعه سامانه های بهره ور پرورش گوسفند و بز، اصلاح و توسعه الگو های بهینه و ارزان دام، معرفی منابع خوراک دام جدید از جمله برنامه های عملیاتی چهار ساله این موسسه است.
به گزارش ایرنا، رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک در آذربایجانغربی آعاز به کار کرد.
رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک با هدف آموزش و توانمند سازی نیروهای متخصص و پرورش دهنده های حرفه ای دام سبک ، آشنایی با مدل اجرایی پروژه افزایش بهره وری در گله های دام سبک ، در روزهای ۲۰ و ۲۱ آذرماه به مدت دو روز در آذربایجان غربی برگزار می شود.
در این رویداد مباحثی از قبیل مدیریت تغذیه و معرفی خوراک های نوین دام ، مدیریت اقتصادی در پرورش ، مدیریت تولید مثل و اصلاح نژاد و مدیریت بهداشت مطرح و راهکارهای نوین علمی توسط محققین علوم دامی و دامپزشکی استانی و کشوری در ابن زمینه ارائه می شود.
نظر شما