"حامد اردکانی" روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: برخی از دوره گردهایی که غذاهای فست فودی همانند(ساندویچ، فلافل، اسنک، سمبوسه و..) همجوار و سرراه دانش آموزان عرضه می کنند سلامت دانش آموزان متقاضی را تهدید می کنند.
اردکانی با اشاره به مسمومیت برخی از دانش آموزان استفاده کننده از غذاهای عرضه شده توسط دوره گردها، تاکید کرد: غذاهای عرضه شده به صورت غیربهداشتی و در یک فضای ناسالم ، سلامت دانش آموزان را بشدت تهدید می کند.
وی به نقش خانواده ها و همکاری آنها اشاره کرد و گفت: دانش آموزانی که لقمه غذایی همراه داشته باشند و آگاه به غیربهداشتی بودن غذاهای دوره گرد بیرون از مدرسه باشند کمتر از این افراد خرید می کنند.
مدیر سلامت کار و محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی باتاکید بر میان وعده های دانش اموزآن در مدارس و لزوم تهیه و توزیع مواد غذایی سالم و مفید، گفت: استفاده از مواد غذایی سرخ کردنی به ویژه با ترانس بالا سرطان زا هستند.
چربی ترانس نوعی اسید چرب است که در مواد غذایی مختلف مانند محصولات پخته، کریمرهای غیرلبنی، پنکیک و وافل، کرهی بادامزمینی و… وجود دارد. چربیهای ترانس مضرات زیادی برای سلامت بدن دارند که از جملهای آنها میتوانیم به افزایش خطر بیماریهای قلبی، دیابت و التهاب اشاره کنیم.
اردکانی غذای عرضه شده توسط این افراد را غیربهداشتی دانست و تاکید کرد: اگرچه بهداشت تذکرات لازم را اعلام می کند ولی متولی برخورد با این عرضه کنندگان غذاهای خیابانی با شهرداری است که نیازمند توجه ویژه است.
وی با اشاره به دوره گردهای های سطح شهر گفت: در سطح شهر به خصوص بعدازظهرها، دوره گردهایی نیز غذاهایی گرم عرضه می کنند که نه تنها غیربهداشتی هستند بلکه نیازمند برخورد جدی بااین افراد است.
تهیه و عرضه مواد غذایی و آشامیدنی باید منطبق بر رعایت اصول بهداشتی باشد این در حالی است که دستفروشان و کیوسک های عرضه کننده مواد غذایی گرم با توجه به فضای کم و نبود امکانات لازم، اصول و مقررات بهداشتی را رعایت نمی کنند و خرید کردن برخی از افراد جامعه از غذاهای دوره گرد یکی از عامل مهمی در افزایش تعداد این دستفروشان خواهد بود.
نظر شما