شورای امنیت درآستانه رای‌گیری درباره غزه؛ آمریکا آماده حمایت و اسرائیل خشمگین

نیویورک – ایرنا- سرانجام پس از یک هفته رایزنی های دیپلماتیک، ایالات متحده آمریکا می گوید آماده است از قطعنامه شورای امنیت درباره غزه که خواستار "تعلیق درگیری ها" است و افزایش کمک به مردم نوار غزه حمایت کند اما رژیم اسرائیل که از دولت جو بایدن خشمگین است، قبل از رای گیری شورای امنیت حملات خود را شدت بخشیده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، شبکه خبری سی ان ان آمریکا اعلام کرد رژیم اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که در حال گسترش حملات خود به غزه است. ارتش رژیم اسرائیل روز جمعه به ساکنان اردوگاه آوارگان البریج در دیرالبلاح و چندین منطقه دیگر در مرکز غزه دستور دادند تا به پناهگاه‌ها بروند و این نشان از تمرکز جدید حمله زمینی این رژیم دارد.

حملات ارتش اسرائیل تاکنون عمدتاً بر شمال غزه و بخش‌هایی از ضلع جنوبی این نوار متمرکز بوده است. مقامات نظامی اسرائیل ادعا کرده اند که به شکست حماس در جبالیا و محله شجایه شهر غزه، آخرین پایگاه باقیمانده حماس در شمال غزه، نزدیک هستند.

یک سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی به سی ان ان گفت: اندکی پس از هشدار روز جمعه، اسرائیل به اردوگاه آوارگان البریج حمله هوایی کرد. دکتر خلیل الدقران، سخنگوی بیمارستان شهدای الاقصی افزود که پس از حمله هوایی به کمپ، حداقل سه نفر شهید و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.

در همین حال، لیندا توماس گرینفیلد، سفیرآمریکا در سازمان ملل متحد اعلام کرد: واشنگتن آماده است از قطعنامه ای که خواستار افزایش کمک ها به نوار غزه است حمایت کند.

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با اشاره به مشورت های آمریکا با کشورهای دیگر از جمله امارات متحده عربی و مصر افزود که تلاش سخت و مجدانه ای انجام شد تا «به قطعنامه‌ای دست یابیم که بتوانیم از آن حمایت کنیم.»

این مقام ارشد آمریکایی اضافه کرد: اکنون پیش نویس این قطعنامه را در اختیار داریم و «آماده دادن رای به آن هستیم.»

منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند که اضافه شدن عباراتی چون «گام‌های فوری» برای ایجاد زمینه‌ای جهت «توقف پایدار خصومت‌ها» در قطعنامه در تصمیم آمریکا برای حمایت از این قطعنامه مؤثر بوده است.

مذاکرات برای رای گیری در خصوص این قطعنامه در شورای امنیت یک هفته است که در حال انجام است و اعضای شورای امنیت پشت درهای بسته روی این لحن قطعنامه بصورت جدی کار کرده اند تا مانع وتوی این قطعنامه از سوی آمریکا شوند

به گفته منابع دیپلماتیک، در این قطعنامه اکنون چنین عبارتی آمده است که «گام‌های فوری برای فراهم کردن فوری دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه و همچنین ایجاد شرایط برای توقف پایدار خصومت‌ها» می شود.

پیش از این، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید همزمان با رایزنی ها در خصوص پیش نویس قطعنامه برقراری آتش بس فوری در غزه اعلام کرد که کشورش در حال همکاری با سازمان ملل در خصوص این قطعنامه است.

به گزارش ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که ایالات متحده آمریکا « با سازمان ملل متحد بر سر پیش‌نویس قطعنامه وقفه در جنگ فعالانه» همکاری می‌کند.

این سخنگوی دولت جو بایدن افزود: ما با شرکای خود در حال کار بر روی متن پیش‌نویس قطعنامه هستیم. ما در تلاش برای بازگشت به وقفه جدید در غزه بسیار جدی هستیم و مذاکراتی در این زمینه انجام شده است.

آمریکا نسبت به پیش‌نویس قطعنامه برقراری آتش بس در غزه، توقف حملات رژیم اسرائیل و افزایش کمک های بشردوستانه به این منطقه که روی میز دیپلمات ها و کشورهای مختلف در سازمان ملل در حال بررسی است، ابراز نگرانی و در توجیه مانع تراشی خود برای رای گیری در خصوص این قطعنامه ادعا کرد نگران کاهش کمک‌ها به غزه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا از سازمان ملل، ایالات متحده آمریکا مدعی است که پیشنهاد مکانیسم نظارتی ایجاد شده توسط سازمان ملل برای کمک های ارسالی به نوار غزه می تواند در ارسال کمک های حیاتی مشکل ایجاد کند.

نیت ایوانز، سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل گفت: «هدف این قطعنامه تسهیل و کمک به گسترش کمک‌های بشردوستانه برای ورود به غزه است و ما نمی‌توانیم این هدف را نادیده بگیریم.»

سخنگوی نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در بیانیه ای ادعا کرد: « هنوز نگرانی‌های جدی و گسترده‌ای وجود دارد که این قطعنامه می‌تواند با ایجاد یک مکانیسم نظارتی غیرقابل اجرا، تحویل کمک‌های بشردوستانه را کند کند. ما باید اطمینان حاصل کنیم که هر قطعنامه ای منجر به کمک شود و به وضعیت موجود آسیب نمی رساند.»

این بیانیه در حالی بیان می شود که شورای امنیت سازمان ملل سه بار رأی گیری درباره این قطعنامه را به دلیل ادامه مذاکرات به تعویق انداخته است. هنوز زمان رای گیری امروز احتمالی درباره قطعنامه اعلام نشده است.

همزمان یک منبع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا گفت: موضوعات کلیدی پیش‌نویس که همچنان در مذاکرات باقی مانده است، شامل لحن و بیان «توقف خصومت‌ها» و درخواست از سازمان ملل برای «ایجاد مکانیسم نظارتی در نوار غزه با پرسنل و تجهیزات لازم، تحت اختیار دبیرکل سازمان ملل متحد» است.

از سوی دیگر، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما در حال مذاکره در سازمان ملل درباره چارچوب قطعنامه‌ای هستیم که ممکن است بتوانیم با آن موافقت کنیم.»

ایالات متحده آمریکا ۱۷ آذر ماه جاری (۸ دسامبر ۲۰۲۳) به عنوان عضو دائم شورای امنیت، قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی را که بر اساس درخواست آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود، برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه برغم کسب ۱۳ رای موافق در این شورا وتو کرد.

در پی وتوی قطعنامه های شورای امنیت درباره برقراری آتش بس در غزه از سوی ایالات متحده آمریکا در حمایت از رژیم اسرائیل و افزایش فشارهای جهانی بر دولت جو بایدن برای توقف حملات این رژیم به نوار غزه، امارات متحده عربی قطعنامه پیشنهادی دیگری را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده است که در روزهای اخیر، دیپلمات های کشورهای مختلف جهان در سازمان ملل و نیز مقامات و سران کشورهای منطقه و جهان در حال رایزنی درباره آن در سطوح مختلف هستند تا آمریکا را از وتوی این قطعنامه بازدارند.

پیش از این، منابع دیپلماتیک به خبرنگار ایرنا در سازمان ملل گفتند: کشمکش بر سر بندهای این قطعنامه همچنان ادامه دارد تا متن این قطعنامه بگونه ای باشد که ایالات متحده آمریکا به آن رای مخالف نداده و آن را وتو نکند.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

وزارت بهداشت فلسطین در رام الله روز جمعه اعلام کرد که از ۷ اکتبر تاکنون تعداد قربانیان حملات رژیم اسرائیل در غزه از  ۲۰ هزار  نفر فراتر رفته است.

 تور ونسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه ۲۸ آذر ماه در نشست شورای امنیت درباره وضعیت فلسطین اعلام کرد: «در حالی که جنگ بین اسرائیل و حماس در غزه ادامه دارد، سال ۲۰۲۳ درحالی به اتمام می رسد که به عنوان یکی از مرگبارترین سال‌ها در تاریخ این درگیری است و وضعیت تقریباً در همه زمینه ها رو به وخامت است.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha