۲ دی ۱۴۰۲، ۷:۳۵
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85329983
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بهره‌مندی «بی بهره» شیروان از آب شرب پایدار

۲ دی ۱۴۰۲، ۷:۳۵
کد خبر: 85329983
سعید وحیدی
بهره‌مندی «بی بهره» شیروان از آب شرب پایدار

بجنورد- ایرنا- روستای «بی بهره» شهرستان شیروان در خراسان شمالی با ۲۰۰ خانوار جمعیت که سال ها حتی از داشتن یک شیر آب نیز محروم بود این روزها با نگاه عدالت محور دولت و هزینه ۶۵ میلیارد ریالی از آب شرب سالم و بهداشتی بهره مند شده است.

به گزارش ایرنا، ۳۲ کیلومتری شیروان بعد از رد کردن روستای "محمدآباد" اگر به سمت راست حرکت کنید شما به راحتی روستای " بی بهره" را خواهید یافت.

روستایی که همچون نامش با وجود بیش از ۱۰۰ سال قدمت همچنان از آب شرب پایدار و بهداشتی بی بهره بود و اقدامی نیز در گذشته برای تامین آب آن انجام نمی شد.

حدود ۲۰۰ خانوار جمعیت، پشت تپه‌ای روزگار را بدون آب لوله کشی و بهداشتی به سختی می‌گذراندند و تنها نشان از آب در آنجا برخی چاه هایی است که این روزها ته کشیده است.

آب این چاه ها نیز از حداقل معیاری های بهداشتی برای شرب بهره مند نیست و به گفته اهالی چندین بار سلامت آنها را تهدیده کرده است.

گرچه در این روستا دیگر خبری از سیطره خانه های کاهگلی زیرسایه اقدامات ارزشمند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیست اما آب شرب سالم نعمتی بود که اهالی "بی بهره" از آن بهره مند نبودند تا اینکه با نگاه عدالت محور دولت و کمک نیکوکاران آبرسانی به این روستا نیز انجام شد و بالاخره بی بهره ای ها نیز طعم سیاستگذاری های عدالت محور دولت سیزدهم را چشیدند.

بهره‌مندی «بی بهره» شیروان از آب شرب پایدار

سال‌ها همنشینی با چاه آب

یکی از اهالی روستای «بی بهره» در این خصوص می گوید: سال های طولانی است که این روستا از آب سالم برخوردار نبود و همواره تامین آن از دغدغه های اصلی بود.

کریم رحمتی می افزاید: تنها منبع آبی در روستا پیش از این چشمه ای بود که آن هم در فصل گرما میزان آن به شدت کاهش می یابد.

وی ادامه می دهد: در این بین برخی خانوارها برای تامین آب در حیاط منزل چاه حفر کرده اند که آن هم قابل نوشیدن نیست.

یکی دیگر از اهالی می گوید: من هم اکنون ۶۰ سال دارم و تاکنون از آب شرب سالم و بهداشتی بی بهره بودیم.

عبدالله میرزایی می افزاید: گرچه چشمه ای برای تامین آب در این روستا وجود دارد اما براساس آزمایشاتی که مراکز بهداشتی انجام داده آب این چشمه نیز به هیچ عنوان برای شرب مناسب نیست.

وی تصریح می کند: برخی با خودرو از روستاهای دیگر آب مورد نیاز خود را تهیه می کردند اما همه مردم وسیله نقلیه ندارند بنابراین مجبور بودند از آب چاه ها و یا چشمه ای که قابلیت شرب ندارد، استفاده کنند.

میرزایی می گوید: فکرش را نمی کردیم که روزی اهالی این روستا از آب شرب سالم بهره مند شوند و از تمامی مسوولان برای تامین آب این روستا تشکر و قدردانی می کنم.

بهره‌مندی «بی بهره» شیروان از آب شرب پایدار

هزینه ۶۵ میلیارد ریالی برای آب «بی بهره»

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در این باره می گوید: ۶۵ میلیارد ریال برای بهره مندی اهالی روستای «بی بهره» شیروان از آب شرب سالم و بهداشتی هزینه شد.

رضا نعیمی می افزاید: طرح آبرسانی به روستای «بی بهره» شیروان شامل حفر و تجهیز یک حلقه چاه با دبی ۱۰ لیتر در ثانیه، تهیه لوله و اجرای خط انتقال به طول حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر و تهیه و اجرای شبکه توزیع به طول بیش از پنج هزار متر است.

وی ادامه می دهد: یک باب مخزن بتنی ذخیره به حجم ۲۰۰ متر مکعب نیز احداث شده است.

نعیمی یادآور می شود: روستای «بی بهره» پیش از این زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان‌شمالی نبود که به همت کارکنان این شرکت در شیروان و با اجرای طرح آبرسانی از آب شرب سالم بهره مند شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان خراسان‌شمالی تصریح می کند: برای بهره مندی این روستا از آب شرب سالم لوله های مورد نیاز آن را یکی از خیران آبرسان کشور تهیه کرده است.

روستای "بی بهره" در فاصله ۳۲ کیلومتری شمال شرق شیروان قرار دارد که از شمال به پتله گاه و از جنوب به کوه قنبر و از شرق به روستای زرتانلو و از غرب به روستای گدوکانلو محدود می‌ شود.

شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها و ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها دارد.

هشت سد در خراسان شمالی با توان تنظیم ۲۳۴ میلیون مترمکعب آب در حال بهره برداری است اما خشکسالی امسال ذخیره آب سدهای خراسان شمالی را به کمتر از ۴۰ درصد رسانده است.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha