به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه دیلی اکسپرس آمده است: در حالیکه در هفتههای اخیر و به ویژه پس از آنکه ویتالی کلیچکو شهردار کییف، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را به خودکامگی متهم کرد، اختلافات میان رهبران سیاسی و نظامی این کشور بالا گرفته و حتی در مواردی منجر به برخورد علنی زلنسکی با برخی از شخصیتهای نظامی اوکراین شده و همین اختلافات میان مقامات سیاسی و نظامی باعث ایجاد نگرانی در افکار عمومی اوکراین شده است.
این گزارش میافزاید: این در حالی است که تداوم ارسال کافی کمکهای کشورهای غربی به کییف در هالهای از ابهام قرار دارد و از هم اکنون نیز نظامیان این کشور با کمبود مهمات دست و پنجه نرم میکنند.
از سوی دیگر روسیه که میداند ارتش اوکراین در حال حاضر با کمبود مهمات و سایر منابع مواجه شده است، دست به انتقال و استقرار هزاران نیروی تازه نفس در محورهای استراتژیک خط مقدم جنگ زده است، مناطقی که تصرف آنها از سوی هر یک از طرفین درگیر در این مناقشه از نظر جنگ روانی نیز موفقیت عظیمی محسوب خواهد شد.
در این گزارش آمده است: اکنون همه این مسائل دست به دست هم داده تا شاهد باشیم که در حالی که نظامیان اوکراین در آشفتگی و سردرگمی بسر میبرند، نیروهای روسی در اطراف شهرهای باخموت و آودیوکا اقدام به پیشرویهای گستردهای کردهاند.
ویکتور موژنکو رئیس سابق ستاد کل ارتش اوکراین در اوایل ماه جاری هشدار داد که اوکراین نیاز به توقف در جنگ دارد.
وی با بیان اینکه نظامیان کییف نمیتوانند به هیچ کجا پیشروی کنند، تاکید کرد: هر آنچه اتفاق میافتد در مقیاسی بسیار کوچک است که به وضوح نه به پیروزی و نه به آزادی سرزمینهای اشغال شده اوکراین منجر نخواهد شد.
در همین حال یکی از فرماندهان ارشد توپخانه اوکراین مستقر در نزدیکی باخموت، گفت: نیروهای روسی در نزدیکی شهر در حال پیشروی هستند و همین امر در آودیوکا نیز صادق است.
یوری نیکولوف رئیس پروژه رسانهای تحقیقی «ناشی هروشی» نیز پیشتر به ایندیپندنت کییف، گفت: اختلافات بین زلنسکی و والری زالوژنی فرمانده کل ارتش اوکراین نشان دهنده نبردی است که در جریان است اما در این نبرد نه با نیروهای روسیه بلکه در حال جنگ با یکدیگر هستند و متاسفانه تاثیرات منفی این جنگ داخلی را در پشتیبانی از نیروهای اوکراین در نبرد با نظامیان روسیه نیز شاهد هستیم.
نیکولوف با تاکید بر اینکه فکر میکنم مقامات ارشد اوکراین به تازگی متوجه آشفتگیهایی شدهاند که نه فقط نظامیان این کشور بلکه کل اوکراین را تحت تاثیر قرار داده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه دیر متوجه این آشفتگیها شدهاند و اگرچه دیر متوجه شدن بهتر از هرگز متوجه نشدن است اما این دیرفهمی، نتایج خوبی در پی نخواهد داشت.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما