۸۰ درصد سموم کشاورزی تولید داخل است

تهران- ایرنا- رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی از تامین ۳۵ هزار تن سموم مورد نیاز کشور تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: از این میزان ۸۰ درصد در داخل کشور تولید می‌شود و تنها سه درصد منشا اروپایی دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مسعود گیل آبادی» امروز یکشنبه در نشست خبری دهمین نمایشگاه جامع کشاورزی (نهاده‌ها، ماشین آلات کشاورزی و سامانه‌های آبیاری) افزود: در زمان ترسالی میزان مصرف سموم کشور به ۴۰ هزارتن می‌رسد که بازهم کمبودی نداریم و کشور توان تامین آن را دارد.

رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی اظهار داشت: ۸۰ درصد تامین سم مورد نیاز کشور بر عهده تولید کننده داخلی، ۱۷ درصد سموم آماده مصرف از چین و هند و سه درصد هم وارداتی با منشا اروپایی است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر بخش عمده سموم تکنیکال و آماده مصرف وارداتی از کشورهای هند و چین وارد کشور می شود که به دلیل کیفیت پایین آنها به محصولات آسیب وارد شده است.

گیل آبادی درباره کیفیت کود و سم در کشور تصریح کرد: تمامی سموم و آفتکش‌های داخل کشور بر اساس استانداردهای سازمان فائو تولید می شود و در تمام دنیا نیز این استانداردها یکی است. بنابراین نهادهایی که در داخل تولید می‌شود هم‌ تراز با کشورهای اروپایی، آمریکایی، چینی و سایر کشورهایی است که از آنها نهاده وارد می‌ شود.

به گفته وی، همچنین ۶۵۸ مورد سم در کشور ثبت شده که از این مقدار ۱۸ درصد پرخطر، ۲۲ درصد متوسط خطر و ۶۰ درصد کم خطر هستند.

وی گفت: طبق سیاست های سازمان حفظ نباتات کشور طی سالهای اخیر تلاش شده که سموم پرخطر حذف و سموم کم خطر جایگزین آنها شود.

تخصیص۱۴۰ میلیون دلار جهت واردات سموم تکنیکال و آماده مصرف

رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی افزود: سالانه ۲۲۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار ارز صرف واردات سموم تکنیکال و آماده مصرف می شود که تاکنون ۱۴۰ میلیون دلار آن تخصیص یافته است.

یک درصد کودهای کشاورزی زیرپله‌ای عرضه می‌شود

وی درباره سموم تقلبی در بازار اظهار داشت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تبدیل آن به ارز نیمایی انگیزه برای تقلب در سموم و آفتکش ها افزایش یافته است به طوری که تاکنون موارد کارگاه‌ های متخلف شناسایی و معرفی شده‌اند.

گیل آبادی با بیان اینکه یک درصد کودهای مصرفی کشور به صورت زیرپله‌ ای عرضه می‌شود گفت: ۱۷ شرکت متخلف که بسته‌ بندی‌ های غیرمجاز انجام می‌دادند، به قوه قضائیه معرفی شدند.

رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی یکی از مشکلات تولیدکنندگان سموم ایرانی را عدم رقابت پذیری با سموم آماده مصرف وارداتی دانست و افزود: اکنون ارز تخصیصی جهت واردات سموم آماده مصرف، با ارزی که به تولیدکنندگان جهت واردات سموم تکنیکال اختصاص می یابد متفاوت است زیرا تولیدکنندگان داخلی برای تولید سم و بسته بندی آن باید مابقی را از ارز آزاد استفاده کنند بنابراین کالای تولید داخلی با وارداتی آن قابل رقابت نیست.

وی از واردات سموم آماده مصرف به کشور انتقاد کرد و گفت: سمومی که در داخل کشور امکان تولید دارند چرا باید از محل واردات تامین شوند.

گیل آبادی پیشنهاد داد: برای حمایت از تولید داخلی نیاز است که تخصیص ارز در بخش تولید و واردات متعادل شود و همچنین از دولت خواست تا تعرفه سموم آماده مصرف افزایش یابد.

رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی درباره صادرات این بخش گفت: سال گذشته تاکنون دو هزارو ۷۷۹ تن سم و آفتکش بخش کشاورزی به کشورهای عراق، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان و قزاقستان صادر شده است.

وی با اشاره به گلایه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی درخصوص کم مصرفی سم و کود در بخش کشاورزی گفت: فعالیت‌ های ترویجی درخصوص مصرف سم و کود بسیار پایین است و بخش ترویج باید تلاش‌های خود را در این زمینه افزایش دهد تا کشاورزان برای تولیدات بهتر از این محصولات در حد استاندارد استفاده کنند.

برگزاری دهمین نمایشگاه جامع کشاورزی از ۱۲ دی ماه

گیل آبادی افزود: دهمین نمایشگاه جامع کشاورزی (نهاده ها، ماشین آلات کشاورزی و سامانه های آبیاری) با ۳۸۲ شرکت فعال در حوزه های سم، کود، تجیهزات آبیاری و مکانیزاسیون، ۳۲ شرکت خارجی از ۱۲ تا ۱۵ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه‌ های تهران برگزار می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha