به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، "صفدر نیازی شهرکی" امروز (شنبه) در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک در محل این وزارتخانه افزود: طبق آمارها سال گذشته در سطح ۱۱۵ هزار هکتار و در سال ۱۴۰۱ در حدود ۱۰۳ هزار هکتار مطالعات خاکشناسی در اراضی کشاورزی انجام شد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه طبق تکلیف قانونی باید همه مطالعات خاک شناسی کشور جمعآوری و در یک سامانه مکان محور قابل اجرا شود، اظهار داشت: ۱۸ میلیون هکتار از اراضی مطالعه شده را جمعآوری کرده ایم که در سامانه قابل ارائه است و اگر دستگاه اجرایی داده ای دارد، برای تکمیل آمار سامانه پیگیری می کنیم.
وی با اشاره به اینکه قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ و آییننامه اجرایی آن در قالب ۳۱ ماده در سال ۱۴۰۲ تصویب شده است، گفت: طبق ماده (۶) قانون پهنه بندی خاک های کشور را در مقیاس ۲۵ هزارم و ماده (۸) پایش کمی و کیفی خاک کشور در مقاطع زمانی مناسب را باید انجام بدهیم.
نیازی شهرکی تصریحکرد: پایش کمی و کیفی خاک شامل پایش ویژگی های شیمیایی، فیزیکی، فرسایش خاک، شوری و قلیایی میشود که باید هر پنج سال یکبار این مشخصات خاک بررسی شود.
وی با بیان اینکه این پروژه امسال در اقلیم مرکزی و ساحل شمالی در حال اجراست، اظهار داشت: حفظ و پایداری حاصلخیزی انواع خاک، بهینه سازی تولید، مصرف بهینه انواع کود و بهبود دهنده های رشد گیاه، از تکالیف قانون حفاظت از خاک است.
معاون وزیر در امور آب و خاک کشاورزی گفت: بر اساس قانون حفاظت خاک باید این منبع تولید را حاصلخیز و بهره ور کنیم که در این راستا با مشارکت ترویج بخش کشاورزی کارهای خوبی انجام شده است.
وی به اهمیت مشارکت آموزش و پرورش در حفاظت خاک تاکید کرد و گفت: آموزش و پرورش یک کار بنیادی را درباره ترویج فرهنگ حفاظت از خاک در کشور شروع کرده است که باید این مهم تداوم پیدا کند.
نیازی شهرکی افزود: در آیین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک نیز ۱۶ دستور العمل و شیوهنامه تعیین و تکلیف شده که ۹ مورد آن مرحله نهایی خود را طی میکند.
۲.۴ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به مطالعات آبخیزداری در سطح ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی اشاره کرد و گفت: بخشی از این مطالعات در حوزه خاکشناسی است.
وی اضافه کرد: ایران با شرکت در مسابقه بین المللی روز جهانی خاک به دلیل فعالیت های ترویجی، آموزشی و فرهنگ سازی در حوزه اهمیت و حفاظت خاک در سال ۲۰۲۴ رتبه نخست جهان را به دست آورد و جایزه بینالمللی آن به معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اعطا شد.
۲۲۳ آزمایشگاه فعال در بخش کشاورزی
وی با اشاره به فعالیت ۲۲۳ آزمایشگاه بخش کشاورزی یادآور شد: آموزش، توانمندسازی و ثبت اطلاعات این آزمایشگاه ها در سامانه "سماک" را پیگیری می کنیم و به دنبال تجهیز آنها هستیم.
به گزارش ایرنا، در مراسم روز جهانی خاک با شعار «سنجش، پایش و مدیریت از خاک » از ۱۳ خادم خاک، برگزیدگان در چهار محور نقاشی، متن و شعر، عکس و فیلم از استانهای کشور تقدیر و تجلیل شدند و کتاب «روش های تغذیه خاک» نیز رونمایی شد.
نظر شما