سیدمحمود اسلامی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه بهرهوری مفهوم گستردهای در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد، اظهار کرد: هدف هر جامعهای از قرار گرفتن در مسیر رشد و تعالی، دستیابی به توسعه پایدار است و این امر بدون توجه به ضرورت بهرهوری محقق نخواهد شد. به طور کلی میتوان بهرهوری را اثرگذاری و افزایشکارایی عنوان کرد که هم به مقولههای کمی میپردازد و هم کیفیت را در نظر دارد.
وی با تأکید بر نقش منابع انسانی در حوزه ارتقاء بهرهوری، از نیروی انسانی به عنوان سرمایههای بالقوهای نام برد که در زمینه اجرای موفق ماموریتهای سازمان نقش اساسی دارند.
اسلامی با بیان اینکه توجه به این مقوله، همواره یکی از اولویتهای اساسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: در تحلیل و بررسی گزارش ارسالی سازمان ملی بهره وری از عملکرد دستگاههای اجرایی کشور از استقرار چرخه بهرهوری در سال ۱۴۰۰-۱۴۰۱، این وزارتخانه در بین ۲۶ دستگاه ملی از عملکرد مطلوبی برخوردار بوده و در زمینه استقرار بهرهوری ۷۰ درصد امر با موفقیت انجام شده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ویرایش جدید «نظامنامه چرخه بهرهوری» دستگاههای اجرایی کشور توسط سازمان ملی بهرهوری ابلاغ شده است، افزود: این سازمان همه دستگاههای اجرایی را مکلف کرده بود که مطابق با نظام نامه مذکور، برنامههای ارتقای بهرهوری خود را تهیه کرده و برای تصویب به سازمان ملی بهرهروی ارسال نمایند.
به گفته وی بر همین اساس دفتر نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ به عنوان دبیرخانه کمیته بهره وری، منطبق با دستورالعمل اجرایی ماده ۵ قانون برنامه ششم توسعه کشور، ابلاغی از سوی سازمان ملی بهرهوری ایران، در قالب گامهای آییننامه ابلاغی اقدامات لازم را انجام داده است. در این راستا ریشهیابی مسائل مختلف برای سال ۱۴۰۲، سال گذشته انجام و دستورالعمل های تعیین شده از بهار امسال به مرحله اجرا در آمد. علاوه بر این برنامهریزی برای سال ۱۴۰۳ هم توسط کارشناسان این حوزه آغاز شده است.
اسلامی خاطرنشان کرد: در دستورالعمل راهنمای اجرایی، رویکرد برنامهریزی مبتنی بر حل مسأله اتخاذ شده است که در آن به جای برنامهریزی برای دستیابی به یک یا چند هدف اصلی، برای حل مهمترین مسائل در تمامی حوزهها، با توجه به ویژگیهای بخشهای تحت مسئولیت خودشان، علتیابی و اقدامات لازم برای برطرف کردن آنها تعریف و اجرا شده است.
وی با تاکید بر انتخاب بخشهای فعال در حوزه بهرهوری و تجلیل از همکاران، گفت: معاونت امور هنری وزارت متبوع در حوزه معاونت ها و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بخش سازمانهای تابعه به عنوان بخشهای برتر معرفی و تجلیل شدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه حضور در جلسه پنل خبرگی، استمرار برگزاری جلسات کمیته بهرهوری در وزارتخانه، تعامل و ارتباطات موثر و مستمر با سازمان ملی بهرهوری از اقدامات مهم این کمیته خواهد بود، تصریح کرد: بر اساس ماده ۲۵ آیین نامه نظام ملی ارتقای بهرهوری (ناب) امکان پرداخت فوق العاده بهرهوری صرفا براساس کارنامه بهرهوری دستگاه انجام خواهد شد و همچنین طبق ماده ۳۰ آیین نامه، اعمال تغییرات در اقلام حقوق و مزایا و یا بازنگری در نظام پرداخت کارکنان منوط به تایید استقرار چرخه بهرهوری در دستگاه اجرایی است.
نظر شما