پکن: تلاش‌های چین برای برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه دارد

تهران- ایرنا- مائو نینگ سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه پکن به همکاری با همه طرف‌ها برای تقویت هماهنگی و انجام اقدامات مسئولانه‌تر و معنادارتر در شورای امنیت برای توقف هر چه سریع‌تر جنگ در غزه ادامه می‌دهد، تاکید کرد: تلاش‌های چین برای برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه ادامه دارد.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری پیپلز دیلی، مائو با اشاره به اینکه چین به قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت رأی مثبت داد که دومین قطعنامه تصویب شده توسط این شورا از زمان آغاز درگیری فعلی میان (رژیم) اسرائیل و فلسطین است، خاطرنشان کرد: اگرچه این قطعنامه کاملاً مطابق انتظارات بین‌المللی نیست و نواقصی دارد که باید برطرف شود اما تحقق آتش‌بس در غزه، اولویت مطلق و پیش‌نیاز هر چیز دیگری است.

مائو با بیان اینکه در درگیری کنونی اسرائیل و فلسطین ده‌ها هزار غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند و وضعیت انسانی در غزه همچنان رو به وخامت است، افزود: چین خواستار اجرای مؤثر قطعنامه، گسترش کمک‌های بشردوستانه و ایجاد یک مکانیسم نظارتی برای انجام صحیح این موارد در سریع‌ترین زمان ممکن است.

به گزارش ایرنا، شورای امنیت سازمان ملل سرانجام پس از یک هفته کشمکش و رایزنی ها و جدال لفظی دیپلمات‌ها بر سر عبارت به عبارت قطعنامه پیشنهادی درباره غزه، قطعنامه کمک به غزه را به شماره ۲۷۲۰ روز جمعه به وقت محلی برابر با اول دی ماه ۱۴۰۲ و ۲۲ دسامبر ۲۰۲۳ پس از یک هفته کشمکش با ۱۳ رای مثبت تصویب کرد و آمریکا و روسیه بعنوان دو عضو دائم این شورا به آن رای ممتنع دادند و هیچ یک از ۱۵ عضو شورای امنیت با آن مخالفت نکردند.

۱۳ عضو شورای امنیت که به این قطعنامه رای مثبت دادند عبارتند از : آلبانی، برزیل، اکوادور، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک، سوئیس، امارات، چین، فرانسه و انگلستان .

شورای امنیت سازمان ملل ۱۵ عضو دارد که ۵ عضو آن دائم و دارای حق وتو هستند و ۱۰ عضو دیگر غیر دائم. اعضای دائم شورای امنیت عبارتند از: آمریکا، روسیه، فرانسه، چین و انگلستان.

در این قطعنامه از درخواست "آتش بس موقت" خودداری شده است. قطعنامه تصویب شده شورای امنیت از همه طرف‌ها می‌خواهد که «ارسال فوری، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به صورت انبوه» را به طور مستقیم به غیرنظامیان فلسطینی تسهیل و امکان‌پذیر کنند و به اسرائیل نیز امکان می دهد بر ارسال کمک ها به غزه کنترل داشته باشد.

این قطعنامه همچنین از طرف‌ها می‌خواهد «شرایط را برای توقف پایدار خصومت‌ها ایجاد کنند.» نسخه اولیه خواستار توقف جنگ بود، در حالی که پیش نویس دوم خواستار «تعلیق» جنگ برای ارائه کمک بود.

این قطعنامه همچنین از طرف‌ها می‌خواهد که «استفاده از تمام مسیرهای موجود به سراسر نوار غزه» را برای ارسال کمک‌ها تسهیل کنند. قطعنامه از دبیرکل سازمان ملل نیز خواسته است که یک مقام را برای نظارت بر ارائه کمک‌ها منصوب کند و از آن مقام می‌خواهد یک مکانیسم سازمان ملل برای تسریع کمک‌ها ایجاد کند. این نشان دهنده تفاوت دیگر با متن اولیه است. پیش نویس اولیه از دبیرکل سازمان ملل درخواست کرده بود تا مکانیزمی الزام آور برای کمک های سریع ایجاد کند.

قطعنامه تصویب شده شورای امنیت همچنین خواستار آزادی "گروگانها" و ورود سوخت کافی به غزه برای رفع نیازهای بشردوستانه است.

به بیان دیگر، از نگاه تحلیلگران مسایل بین المللی می توان گفت آمریکا در نشست علنی روز جمعه شورای امنیت در واقع، دوباره هرگونه توقف یا تعلیق یا آتش بس فوری را وتو کرد و قطعنامه ای در شورای امنیت به تصویب رسید که همچنان به رژیم اسرائیل اجازه تداوم حملاتش را بدون هراس از مجازات بین المللی می دهد.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اشغالگر قدس آغاز کردند و این رژیم برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات گروه‌های مقاومت، اقدام به بمباران مناطق مسکونی، درمانی و فرهنگی نوار غزه کرده که در اثر این جنایت ضدانسانی بنابر آمار وزارت بهداشت غزه تاکنون ۲۰ هزار ۴۲۴ شهروند فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و بیش از۵۴ هزار ۳۶ نفر دیگر هم زخمی شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha