به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این خبرگزاری، وزارت دفاع ژاپن و تفنگداران دریایی آمریکا روز گذشته (شنبه به وقت محلی) اعلام کردند که اولین مرحله این انتقال شامل جابهجایی حدود ۱۰۰ نفر از نیروهای پشتیبانی لجستیکی به جزیره گوام ایالات متحده بوده است.
بر اساس این گزارش، این انتقال بخشی از تصمیم آمریکا در سال ۲۰۱۲ است که طی آن اعلام شد ۹ هزار تن از تفنگدار دریایی این کشور از اوکیناوا به دیگر نقاط اقیانوس آرام از جمله گوام، هاوایی یا استرالیا منتقل خواهند شد.
جزیره اوکیناوا تنها ۰.۶ درصد از مساحت ژاپن را تشکیل میدهد و با این حال بیش از نیمی از ۵۰ هزار سرباز نیروی نظامی آمریکایی مستقر در این کشور را میزبانی میکند. این موضوع سالها باعث اعتراض ساکنان محلی شده است که نسبت به مشکلاتی مانند آلودگی، سر و صدا و حوادث ناشی از سقوط بالگردهای نظامی شکایت دارند.
همچنین تجاوز گروهی به یک دختر ۱۲ ساله توسط سه سرباز آمریکایی در سال ۱۹۹۵ موجب خشم گسترده در این منطقه شد و درخواستهایی برای بازنگری در توافق ۱۹۶۰ که به واشنگتن اجازه حضور نظامی در ژاپن را میدهد، مطرح شد.
حال این جابهجایی بخشی از تلاشها برای کاهش فشار بر جوامع محلی اوکیناوا و توزیع مجدد نیروهای آمریکایی در منطقه اقیانوس آرام است.
در حال حاضر حدود ۱۹ هزار تفنگدار دریایی آمریکا در اوکیناوا مستقر هستند. این جزیره به دلیل موقعیت راهبردی خود در شرق تایوان، به عنوان نقطهای حساس در تنشها میان آمریکا و چین شناخته میشود.
چین، تایوان را بخشی از خاک خود میداند و احتمال استفاده از زور برای الحاق آن به قلمرو خود را رد نکرده است. در مقابل، واشنگتن به عنوان مهمترین حامی تایپه و بزرگترین تأمینکننده تسلیحات آن، سیاست «ابهام راهبردی» را در قبال حمایت نظامی از این جزیره دنبال میکند.
نظر شما