سودجویی والدین از فرزندان و پدیده‌ای به نام «کودک بلاگر»

تهران - ایرنا - بهره‌کشی از کودکان در عصر حاضر دیگر از «کودکان کار» گذشته و با ظهور فضای مجازی شاهد «کودک بلاگر»هایی هستیم که والدین با اهداف بهره برداری اقتصادی از نمایش فرزندان خود آنها را وادار به حضور در شبکه‌های اجتماعی می کنند؛ اقدامی که جز بیماری‌ها و اختلالات روانی حاصلی برای آینده آنان نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، «کودک بلاگرها» از تبعات سوء استفاده مدیریت نشده از فضای مجازی به شمار می روند که والدین بدون آگاهی از لطماتی که از این طریق به روح و جسم فرزند خود وارد می کنند، در ازای دریافت درآمد، آنان را بی محابا در معرض دید هزاران کاربر شبکه های اجتماعی قرار می دهند غافل از آنکه آنچنان صدماتی به رشد کودکانشان وارد می کنند که با هیچ هزینه ای قابل جبران نیست.

به عقیده کارشناسان حوزه کودک، انتشار و اشتراک عکس‌ها و ویدئوهای کودکان در فضای مجازی نه تنها مانع از شکل گیری هویت کودکان می شود، آنان را از نظر شخصیتی و عزت نفس دچار مشکل کرده و حریم خصوصی آنان را نیز در معرض تهدید قرار می دهد ضمن آنکه نباید این نکته را دور از ذهن داشت که با چنین اقداماتی کودک در معرض سوءاستفاده بیماران پدوفیل‌ و تکنولوژی روز از جمله هوش مصنوعی قرار می‌دهد و ممکن است دهها آسیب دیگر را متوجه روح و جسم کودک کند.

یک روانشناس تخصصی کودک و نوجوان با انتقاد از سودجویی و بهره‌کشی برخی والدین از کودکان در فضای مجازی، هشدار داد: تبعات روانی که متوجه این کودکان است تا همیشه همراه آنها خواهد بود.

دکتر پریسا یاسمی نژاد با بیان اینکه واژه کودک کار برای کودکانی استفاده می‌شود که به قصد کسب درآمد از سوی خانواده مجبور به کار پایین تر از سن قانونی هستند، اظهار کرد: انجام این فعالیت به عنوان منبع درآمدی که عموما هم بهره آن نصیب خانواده یا والدین می‌شود، مصداق بارز کودک آزاری است.

روان آشفته‌ای که همیشه با کودکان کار همراه است

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این کارشناس تخصصی روانشناسی کودک و نوجوان با انتقاد از سودجویی برخی والدین از کودکان که در فضای مجازی باب شده هشدار داد: تبعات روانی که متوجه این کودکان است تا همیشه همراه آنها خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تفاوتی به لحاظ مفهوم بین کودکی که در فضای مجازی با ظاهری شیک فعالیت می کند با کودکی که اصطلاحا سرچهار راه با ظاهری نامناسب کسب درآمد می کند، وجود ندارد خاطرنشان کرد: برای هر دو دسته این کودکان واژه کودک کار اطلاق می شود.

یاسمی نژاد با اشاره به اینکه فعالیت کودکان در فضای مجازی با هدف کسب درآمد قطعا آسیب های روانی برای آنان در پی خواهد داشت عنوان کرد: علاوه بر ضربه های روانی که سلامت این کودکان را در آینده نشانه گرفته، فعالیت‌هایی که در فضای مجازی انجام می‌شود نیز به هیچ عنوان سنخیتی با سن و سال کودک ندارد.

وی با اشاره به این نکته کودک کار مجازی، نوع جدیدی از بهره کشی و سوء استفاده از کودک است، تاکید کرد: کودک آزاری به این معنی است که والدین رفتاری با کودک داشته باشند که باعث شود کودک از نظر جسمی و روانی دچار آسیب شود.

سودجویی والدین از فرزندان و پدیده‌ای به نام «کودک بلاگر»

دلیل اصلی فعالیت کودکان در فضاهای مجازی درآمدزایی است

روانشناس تخصصی کودک و نوجوان با بیان اینکه ریشه اصلی فعالیت کودکان در فضاهای مجازی درآمد زایی است، ادامه داد: متاسفانه این کودکان ابزاری برای خانواده و منبعی برای درآمد هستند.

وی با اشاره به اینکه برخی خانواده ها علاوه بر بحث درآمد، از کودکان برای شهرت و دیده شدن خود استفاه می‌کنند، افزود: برای مثال کودکی که چهره زیبایی دارد یا به اصطلاح خوش سر و زبان است، ابزاری در دست والدینی است که از بیماری‌های روان رنج می برند و تمایل دارند به هر قیمتی دیده شوند.

یاسمی نژاد در ادامه با بیان اینکه آسیب های روانی که به کودکان کار وارد می شود، موضوعی نیست که به راحتی درمان شود ادامه داد: سال ها وقت و انرژی لازم است تا یک روانشناس بتواند آسیب های وارد شده به روان کودکان کار را کاهش دهد، این معضل با چند جلسه مشاوره برطرف نمی شود.

ناآگاهی والدین بلای جان کودکان

اطلاع رسانی و آموزش صحیح به خانواده‌ها با هدف پیشگیری از آسیب‌های فعالیت در فضای مجازی از دیگر مواردی بود که دکتر یاسمی نژاد به آن پرداخت و افزود: بسیاری از خانواده‌ها از ناآگاهی رنج می ‌برند، آنها حتی متوجه این موضوع نیستند که با روان کودک خود چه می کنند.

وی دومین راهبرد پیشگیرانه برای کمک به متوقف کردن خسارت‌های روانی فعالیت در فضای مجازی برای کودکان کار را، نظارت دقیق تر دستگاههای قانونی و نهادهای قانون‌گذار عنوان کرد.

یاسمی نژاد افزود: دولت ها برای کاهش فعالیت کودکان در فضای مجازی، قوانین مدنی همراه با ضمانت‌های اجرایی وضع کنند.

روانشناس تخصصی کودک و نوجوان خطاب به افرادی که به عنوان دنبال کننده صفحات کودکان را در فضای مجازی دنبال می کنند، اظهار داشت: زمانی که تعداد زیادی از افراد جامعه صفحات این کودکان را دنبال می‌کنند، درواقع به نوعی والدین و خانواده های ناآگاه را تشویق به سوء استفاده از کودک می‌کنند.

وی به مردم توصیه کرد این صفحات را دنبال نکنند تا بیش از این کودکان قربانی منفعت طلبی نشوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha