به گزارش ایرنا، فرامک عزیزکریمی روز چهارشنبه در کارگروه آموزشی اصلاح الگوی تولید علوفه و ارتقای بهرهوری آب و خاک در اراک، افزود: این محصولات آببر هستند و باید فکری برای جایگزینی آنها انجام شود.
وی ادامه داد: گندم و جو در ۸۰ درصد دیمزارهای کشور کشت میشود که باید در تداوم کشت جایگزین در این اراضی اندیشیده شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی خاطر نشان کرد: چغندر علوفهای از ظرفیت مناسبی برای جایگزینی این محصولات در دیمزارها دارد.
عزیزکریمی گفت: کشت محصول جو در دیمزارها تولید ۱۰ تُن ماده خشک در هکتار را به همراه دارد اما کشت چغندر تولید ۱۵ تُن ماده خشک در این اراضی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: حدود ۷۰ درصد سطح کشت محصولات علوفهای تابستانه است که با کمبود آب و تبخیر مواجه است و باید این نسبت کاهش یابد و کشت محصولات پاییزه جایگزین شود.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی یادآور شد: ۳۰ میلیمتر باران امسال در استان مرکزی ثبت شده که نسبت به بلند مدت ۶۲ درصد و نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش داشته است که این نشان میدهد که تولیدکنندگان باید تصمیمات خود را بر بهرهوری قرار دهند.
عزیزکریمی گفت: جو و ذرت حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون تُن خوراک دام و طیور در کشور را به خود اختصاص داده و ذرت، جو و کنجاله وارداتی است و باید فکری برای جایگزین آنها انجام شود.
وی افزود: محصولات علوفهای دیم با سطح زیرکشت ۱۶۰ هزار هکتار ۲ و هفت دهم درصد سطح زیرکشت و با تولید ۷۴۷ هزار تُن، ۹ و چهار دهم درصد کل تولیدات زراعی محصولات دیم را دارد.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهادکشاورزی گفت: ۶۳ درصد از تولید علوفه دیم مختص یونجه و شبدر برسیم است و در سه سال اخیر ثابت شد که پتانسیل عظیمی در توسعه محصولات علوفهای دیم و ایجاد تنوع در این محصولات وجود دارد.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد، استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما