ژاپن ممنوعیت عملیاتی بزرگترین نیروگاه هسته‌ای جهان را لغو کرد

تهران – ایرنا - سازمان رگولاتوری انرژی هسته‌ای ژاپن امروز (چهارشنبه ۲۷ دسامبر) ممنوعیت عملیاتی اعمال شده بر نیروگاه هسته ای کاشیوازاکی-کاریوا توکیو الکتریک پاور (تپکو) را لغو کرد و اجازه داد برای کسب مجوز محلی و راه اندازی مجدد اقدام کند.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از تارنمای استریتز تایمز، شرکت تپکوی ژاپن علاقه‌مند است بزرگترین نیروگاه اتمی جهان را بار دیگر عملیاتی کند تا هزینه‌های بهره‌برداری را کاهش دهد، اما از سرگیری فعالیت همچنان نیازمند موافقت دولت‌های محلی استان نیگاتا، شهر کاشیوازاکی و روستای کاریوا است. زمانی که ممکن است این اتفاق بیفتد مشخص نیست.

این نیروگاه با ظرفیت ۸۲۱۲ مگاوات، از سال ۲۰۱۲ پس از فاجعه فوکوشیما که به تعطیلی تمام نیروگاه های هسته ای ژاپن در آن زمان منجر شد، خاموش بوده است.

در سال ۲۰۲۱، سازمان تنظیم مقررات هسته ای ژاپن (NRA) تپکو را از راه اندازی کاشیوازاکی-کاریوا، تنها نیروگاه اتمی قابل بهره برداری خود، به دلیل نقض ایمنی از جمله محافظت نکردن از مواد هسته ای و اقدامات اشتباه که باعث شد یک کارمند غیرمجاز به مناطق حساس نیروگاه دسترسی پیدا کند، منع کرد.

با استناد به بهبود قوانین سیستم مدیریت ایمنی، این سازمان امروز دستور اقدام اصلاحی را لغو کرد که تپکو را از انتقال سوخت اورانیوم جدید به نیروگاه یا بارگیری میله‌های سوخت در راکتورهای خود باز می‌داشت و عملاً مانع از سرگیری مجدد فعالیت آن می‌شد.

پس از این تصمیم، تپکو اعلام کرد به تلاش های خود برای بازیابی اعتماد جامعه محلی و جامعه ژاپن به طور کلی ادامه خواهد داد. دبیر ارشد کابینه ژاپن نیز تاکید کرد دولت به سهم خود برای کمک به این روند تلاش خواهد کرد.

یوشیماسا هایاشی، سخنگوی ارشد دولت ژاپن، گفت: دولت با تأکید بر اصل «اولویت ایمنی» به دنبال ایجاد همکاری بین جوامع محلی استان نیگاتا خواهد بود.

ژاپن که منابع فسیلی اندکی در اختیار دارد، مشتاق است تعداد بیشتری از نیروگاه های هسته ای خود را راه‌اندازی کند تا وابستگی به سوخت های فسیلی وارداتی مانند گاز طبیعی مایع (LNG) را کاهش دهد.

موسسه اقتصاد انرژی ژاپن (IEEJ) هفته گذشته پیش بینی کرد که واردات LNG ژاپن در سال مالی ۲۰۲۴/۲۰۲۵ از ۶۴ میلیون تن در سال جاری به ۵۸.۵ میلیون تن کاهش می یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha