به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، یاسر احمدوند چهارشنبه شب در آیین اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد در تالار وحدت با تاکید بر اینکه وضعیت ادبیات در جهان امروز احتیاج به ارزیابی درست دارد، افزود: تردیدی نیست که ادبیات لزوما متعهد است، البته تعهد به مسائل مختلف متفاوت است.
وی با بیان اینکه این روزها ادبیات با دو تهدید مواجه است، ادامه داد: یکی از تهدیدها فراموشی لذت خواندن متن است، این لذت نیاز به آموزش دارد. در حالیکه در جهان امروزی دریافت را جایگزین یاد گرفتن کردیم، در نتیجه از خواندن متون لذت نمیبریم و با متن ارتباط برقرار نمیکنیم. آموزش رنج دارد، انسان معاصر رنج را نمیپذیرد و از لذت خواندن محروم میماند.
احمدوند آسیب دیگر در حوزه ادبیات را از بین رفتن قوه خیالپردازی انسان معاصر دانست و بیان کرد: مواردی که مرزهای خیال و واقعیت را از بین میبرد، خیالپردازی را تقویت نمیکند و قوه خیالپردازی را سلب میکند. انسانی که قوه خیالپردازی را از دست میدهد، از بخشی از لذت ادبی محروم است.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه جامعه هنوز هم ارتباط خوبی با ادبیات برقرار نکرده است، ادامه داد: آمارهای متنوع و خوبی ارائه میشود، اما حقیقت نشانگر فاصله جامعه از ادبیات است. امید است که این جایزه و رویداد بتواند ادبیات مبتنی بر سختیهای آموختن را که در پی آن لذت خواندن است، ترویج دهد.
آیین اختتامیه شانزدهمین جایزه ادبی جلال آلاحمد با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید محمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، گلعلی بابایی دبیر علمی شانزدهمین دوره جایزه جلال آلاحمد، اسماعیل جانعلیپور مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیت های فرهنگی معاونت امور فرهنگی، محمدعلی مرادیان مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و جمعی از ادیبان برگزار شد.
نظر شما