به گزارش ایرنا علیرضا زمانی راد روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی بخشداران، شوراها و دهیاران در سالن پژوهشسرای دزفول با انتقاد از حضور کمرنگ دهیاران در این نشست به رغم دعوت از آنها ادامه داد: دهیاران از مهمترین مدیران کشور هستند ولی متاسفانه به آنها پرداخته نشده است.
رییس شورای اسلامی شهرستان دزفول بیان کرد: اشتغالزایی، ریشه کنی بیسوادی و عمران و آبادانی روستاها از دهیاران و شوراهای روستایی متصور است فقط یاید نوع نگاه خود را تغییر دهند.
وی با اشاره به ماده ۶۸ قانون مبنی بر وظایف و اختیارات شورای اسلامی روستا افزود: پیگیری و نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورای اسلامی روستا و ارائه پیشنهاد برای رفع کمبودها، نارساییها و نیازها به مقامات ذیربط از جمله وظایف شورای روستا هستند که مقامات نیز باید ظرف حداکثر ۲ ماه موظف به بررسی پیشنهادها و ارائه پاسخ به شورا هستند.
زمانی راد با انتقاد از برگزار نشدن جلسات شوراهای روستایی گفت: تشکیل گردهمایی عمومی برای ارائه گزارش کار و دریافت پیشنهادها و پاسخ به سوالات و جلب مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا حداقل ۲ بار در سال و با ۱۵ روز اعلام قبلی از دیگر وظایف شوراهای روستا است.
وی با تاکید بر لزوم فعال شدن دهیاریها برای رشد و توسعه افزود: دهیاران برای مدت چهار سال انتخاب میشوند لذا انتظار میرود در این فرصت سیاست دولت ابلاغ و طرحهای عمرانی اجرا شوند
رئیس شورای اسلامی شهرستان دزفول با تاکید بر لزوم شناسایی ظرفیتها روستاها اظهارکرد: به دنبال کار تبلیغاتی نیستیم بلکه محرومیت زدایی و ارتقای منطقه را دنبال میکنیم.
وی افزود: اعزام دهیاران به سایر استانها برای مشاهده دستاوردهای روستاهای موفق و الگوگیری از آنها در دستور کار است.
زمانی راد با بیان اینکه قوانین و مقررات زیادی برای حمایت از روستاها وجود دارد، گفت: میتوان درصورت انسجام از ظرفیت بنیاد علوی، بنیاد برکت و معاونت محرومیت زدایی رئیس جمهور استفاده کنیم.
تشکیل دبیرخانه شهرداریها و دهیاریهای پایتخت مقاومت
رئیس شورای اسلامی شهرستان دزفول از راهاندازی دبیرخانه شهرداریها و دهیاریهای این شهرستان با عنوان پایتخت مقاومت خبر داد و گفت: به دنبال شناسایی امکانات عمرانی شهرستان هستیم تا با ایجاد یک تشکل منسجم برای رفع مشکلات اقدام شود.
وی هدف از تشکیل این دبیرخانه را همگرایی، هم افزایی و تسریع در رشد و تعالی همه جانبه شهرستان دانست و افزود: این دبیرخانه نمایندههایی در اهواز و تهران خواهد داشت تا پیگیر تامین نیازمندیهای شهرستان باشند.
زمانی راد بیان کرد: دبیرخانه شهرداریها و دهیاریهای پایتخت مقاومت ذیل شورای اسلامی شهرستان تشکیل شده و نیروهای آن از داوطلبان مردمی و شهرداریها تامین میشوند.
تغییر افق دید اهالی سنگ بنای توسعه در روستا است
مشاور اقتصادی شورای شهرستان دزفول نیز در این نشست، دهیاران را در خط مقدم توسعه و آبادانی دانست و گفت: دهیاران اگر اراده کنند میتوانند روستاهای خود را به قطب کشاورزی دامداری و اقتصادی تبدیل کنند.
ابوذر تقی پور با بیان اینکه دهیاران چهار سال برای خدمت زمان نیاز دارند، افزود: دهیاران میتوانند زمینه سرمایهگذاری در روستاها و فعال شدن استعدادهای مردمی را فراهم کنند.
وی سوادآموزی را از ارزشمندترین فعالیتهای انسانی در اسلام دانست و ادامه داد: تغییر افق دید اهالی سنگ بنای توسعه در روستا است.
مشاور اقتصادی شورای شهرستان دزفول اظهارکرد: باید برنامه ریزی دقیقی روی جمعیت فعال ۱۵ تا ۶۵ سال سن انجام شود چراکه این افراد میتوانند چرخ اقتصاد را بچرخانند.
وی افزود: قرار است شاخصهای مختلف چهار بخش شهرستان دزفول شناسایی و بین بخشهای مختلف برای رشد، رقابت ایجاد شود.
همراهی دهیاران برای ریشه کنی بیسوادی در دزفول ضروری است
رییس نهضت سوادآموزی دزفول درصد با سوادی جمعیت شهرستان دزفول را ۹۵.۶ درصد اعلام کرد و گفت: ریشه کنی بیسوادی ۴.۴ درصد جمعیت دزفول نیازمند همراهی و مشارکت دهیاران است.
رضوان نوری مادر افزود: ۷۷۲ نفر از افراد بیسواد شهرستان دزفول در سال ۱۴۰۱ زیرپوشش نهضت سوادآموزی رفتند و دورههای سوادآموزی شامل سواد، انتقال و تحکیم برای آنها برگزار شد.
وی با اشاره به هفتم دی ماه سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی ادامه داد: امید است با مشارکت و همراهی دهیاران آمار بی سوادی در شهرستان دزفول به صفر برسد و جشن ریشه کنی بیسوادی در این شهرستان برگزار شود.
رییس نهضت سوادآموزی دزفول گفت: یکهزار و ۲۸۸ نفر از افراد بیسواد از مددجویان زیرپوشش کمیته امداد هستند که مدرک تحصیلی آنها زیر پایه ششم ابتدایی است.
وی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی خیلی مظلوم واقع شده است، افزود: با توجه به اینکه این نهضت به فرمان حضرت امام تاسیس شده باید حساسیت ویژهای روی آن داشته باشیم.
نوری مادر کسب رتبه های برتر در شاخصهای نهضت سوادآموزی را یادآور شد و اظهارکرد: رتبه برتر مسابقه کشوری کتابخوانی طلای سرخ سرزمینم ایران ویژه سوادآموزان دوره انتقال توسط لیلا آزاد از روستای اسلام آباد کسب شد.
وی با اشاره به کسب رتبه برتر در مسابقه انشاء نویسی مهر رییس جمهور توسط صنمبر منصوری از روستای سنجر افزود: استان خوزستان در فراخوان رهیافت های نوین سوادآموزی در زیست بوم جدید رتبه نخست کشوری را از آن خود کرد که شهرستان دزفول در این فراخوان پنج اثر ثبت کرده بود.
رییس نهضت سوادآموزی دزفول کسب رتبه برتر کشوری در پویش ایران سبز و قوی را یادآور شد و بیان کرد: روستای شهید بهشتی در این پویش رتبه برتر را کسب کرد و نفرات برتر همراه با خانواده به مشهد مقدس اعزم شدند.
وی افزود: این رتبه ها با تلاش جهادی آموزش دهندگان و سوادآموزان و تحمل مشقتهای فراوان به دست آمدند که جای قدردانی دارد.
تعدادی از دهیاران نیز در این نشست مسائل و مشکلات روستاهای خود را بیان کردند.
تجلیل از سوادآموزان نهضت سوادآموزی دزفول و پخش کلیپ درخصوص تاسیس نهضت سوادآموزی و فعالیتهای این نهضت در دزفول و همچنین کلیپ امید به زندگی از دیگر بخشهای این نشست بود.
شهرستان دزفول دارای چهار بخش مرکزی، چغامیش، شهیون و سردشت است.
نظر شما