امروزه با گسترش هرچه بیشتر فضای تبادل اطلاعات و رشد روزافزون آموزش های کاربردی، شاهد ظهور و فعالیت طراحان خلاقی هستیم که باعث افتخار جامعه ایرانی و شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای درخشان آینده طراحی هستند. در این راستا، گفت و گو با طراحان می تواند یک تجربه روشنگر باشد و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار خوانندگان و مشتاقان این حرفه قرار دهد.
خانم سیده سلوی سمیعی، علاوه بر کسب مدارک مختلف، مقامهای گوناگون و برگزاری نمایشگاههای متعدد داخلی و بین المللی و ثبت اختراع، بیش از ۹ مدال از مسابقات بین المللی و معتبر دریافت کرده است. او علاوه بر فعالیت های گوناگون هنری، تالیف کتاب "راهکارهای طراحی برای تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر" که در رابطه با طراحی صنعتی و حوزه درمان است را در کارنامه حرفه ای خود دارد.
لطفا به اختصار در مورد خودتان و سوابق خود به عنوان یک طراح صنعتی برایمان توضیح دهید؟
من دارای مدرک کارشناسی طراحی صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناسی ارشد طراحی صنعتی از دانشگاه علم و صنعت ایران هستم. جایی که اصول تفکر طراحی و توسعه محصول را یاد گرفتم. پس از فارغ التحصیلی، من این فرصت را داشتم که روی پروژه های مختلفی کار کنم و در آن مهارت های خود را برای ایجاد طرح های نوآورانه و کاربر محور به کار ببرم. من همیشه به تلاقی هنر، فناوری و عملکرد علاقه داشتم و همین علاقه موجب شد تا به طور جدی حرفه طراحی صنعتی را ادامه دهم.
پروژه مورد علاقه شما، کار روی چه پروژه ای بوده است؟ لطفا دلیل آن را ذکرنمایید.
من پروژه های متنوع و زیادی را برحسب علاقه انجام داده ام. اما اگر بخواهم به یکی از این پروژه ها اشاره کنم، Orosi را انتخاب می کنم. این پروژه ویژه بود و در ساخت آن، تلفیقی از فرهنگ سنتی و معاصر در طراحی جواهرات را نشان دادم. من با جواهرات زمانی آشنا شدم که اشتیاق خود به خلق هنرهای پوشیدنی را کشف کردم. آموزش رسمی در زمینه طراحی جواهرات را از طریق شرکت در دوره های داخلی و بین المللی گذراندم و از آنجا، راهی را آغاز کردم که به من این امکان می داد تا از امکانات موجود در این صنعت، مهارت های بی شماری را کشف کنم.
چه چیزی الهام بخش فرآیند طراحی های شماست؟
عوامل زیادی وجود دارند که الهام بخش فرایند طراحی من هستند. من از زندگی روزمره، طبیعت و نحوه تعامل مردم با محصولات، معماری، مد، تاثیرات فرهنگی و همچنین تجربیات و احساسات خود و روندها و حتی کاوش در مواد نوظهور، الهام میگیرم. درک نیازها و رفتارهای کاربر برای فرآیند طراحی بسیار مهم است. هر قطعه ای که خلق می کنم ترکیبی منحصر به فرد از بینش هنری و جذابیت جاودانه موادی که با آنها کار می کنم را نشان می دهد.
شما به عنوان یک جواهرساز با چه چالش هایی روبرو هستید و چگونه بر آنها غلبه می کنید؟
ساخت جواهرات چالش های متعددی را به همراه دارد، از یافتن سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی منحصر به فرد گرفته تا تسلط بر تکنیک های پیچیده. یکی از چالش های مهم، ایجاد تعادل بین سنت و نوآوری است. برای پرداختن به این موضوع، من دائماً به دنبال راه های جدیدی برای ارائه هنرسنتی در زمینه معاصر هستم، در حالی که اطمینان حاصل کنم، بالاترین استانداردهای کاردستی و ملاحظات اخلاقی رعایت شده است.
چه روندهایی را در طراحی صنعتی و دنیای جواهرات در حال ظهور می بینید و فکر می کنید چگونه آینده را شکل می دهند؟
با توجه به علاقه طراحان برروی محصولاتی که دارای ارزش احساسی هستند و همچنین مطالعه بر روی شیوه های پایدار و اخلاقی، معتقدم که پایداری، طراحی فراگیر و ادغام فناوری های هوشمند در طراحی صنعتی اهمیت فزاینده ای پیدا می کند. به طوری که محصولات تعاملی تر می شوند و ویژگی هایی مانند اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و رباتیک را در خود جای می دهد. همچنین ممکن است تغییری به سمت محصولات شخصی سازی شده با تاکید بر ایجاد تجربیات جدید صرف شود. در آینده، تمرکز بر ایجاد محصولات سازگار با محیط زیست، کاهش ضایعات و مصرف انرژی و همچنین توجه به طرح هایی که به جمعیت های مختلف کاربران پاسخ می دهد، خواهد بود.
در رابطه با دنیای جواهرات نیز فلسفه شخصی من حول محور طراحی جواهراتی است که فراتر از روندهای زودگذر، تمرکز بر ظرافت بی انتها و ترویج منبع یابی و تولید بر پایه ملاحظات زیست محیطی است.
نظر شما