۱۳ دی ۱۴۰۲، ۷:۵۶
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85340986
T T
۷ نفر

برچسب‌ها

گره کور میدان دام ملایر پس از ۲۲ سال باز شد

۱۳ دی ۱۴۰۲، ۷:۵۶
کد خبر: 85340986
گره کور میدان دام ملایر پس از ۲۲ سال باز شد

همدان- ایرنا- مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: جواز تاسیس میدان دام صنعتی این شهرستان در شهرک دامپروری «کرتیل‌آباد» پس از ۲۲ سال بلاتکلیفی صادر و گره کور این شهرک در دولت سیزدهم باز شد.

«یوسف کاکاوند» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در این راستا برای ۱۱ واحد مستقر در شهرک دامپروری کرتیل‌آباد پس از سالها بلاتکلیفی پروانه بهره‌برداری صادر شد.

وی افزود: برای ۶ واحد مرغداری ماده و احیای آنها پیگیری‌های لازم برای صدور مجوز انجام شد تا به یک مجتمع مرغداری تبدیل شود که پس از چندین سال با اخذ مجوز به چرخه تولید اضافه شد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با اشاره به فعالیت ۹۷ واحد در بخش صنایع در سال ۱۴۰۰ در این شهرستان، ادامه داد: سال گذشته هفت واحد جدید به ظرفیت صنایع تبدیلی اضافه کردیم که از این تعداد ۶ واحد شوری و ترشی و یک واحد بستنی است.

کاکاوند با اشاره به اهتمام جهاد کشاورزی برای احیای واحدهای تولیدی، بیان کرد: در این راستا موفق شدیم از سال گذشته هفت واحد مرغ گوشتی را با ظرفیت ۸۲ هزار قطعه در این شهرستان احیا کنیم که با توجه به جوجه‌ریزی پنج مرحله‌ای در سال، ظرفیت قابل توجهی به تولید شهرستان اضافه شد.

وی گفت: سه واحد مرغ تخمگذار نیز با ظرفیت ۷۰ هزار قطعه و یک واحد بوقلمون پرواری پنج هزار قطعه‌ای در این شهرستان احیا شد که این واحد دهه فجر افتتاح می‌شود و سه واحد تولیدات پرواری و شیری نیز با ظرفیت ۴۰۰ راس اضافه کردیم.

گره کور شهرک دامپروری ملایر پس از ۲۲ سال بلاتکلیفی باز شد

تصویب ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای مرکز پرتودهی

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر همچنین درباره طرح‌های اثرگذار این شهرستان نیز اظهار کرد: در راستای بهینه‌سازی و افزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی که انگور یکی از آنهاست، طرح پرتودهی محصولات کشاورزی با اعتباری بالغ بر هفت هزار میلیارد ریال هفته دولت امسال عملیات اجرایی آن آغاز شد که چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال آن آورده سرمایه‌گذار است.

کاکاوند یادآور شد: این طرح مهم و اثرگذار کشاورزی در غرب کشور نیاز به تسهیلات مورد نیاز داشت که در سفر هفته گذشته قائم مقام وزیر کشاورزی به شهرستان ملایر، ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای مرکز پرتودهی ملایر مصوب شد.

وی ادامه داد: این طرح هم اکنون ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در اسرع وقت ماشین‌آلات نصب و راه‌اندازی خواهد شد که در ماندگاری محصولات کشاورزی و توسعه صادرات اثرگذار است.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: طرح‌های دیگری در حوزه صنایع تبدیلی در بخش دام و استفاده بهینه از محصولات دامی همچون کارخانه بستنی را با هزار و ۵۰۰ تُن ظرفیت تولید در سال در دست اجرا داریم که ۶۰ نوع بستنی تولید می‌کند و فاز نخست آن بزودی افتتاح می‌شود.

کاکاوند بیان کرد: این واحد بزرگ برای ادامه کار نیاز به بیش از یک‌هزار میلیارد ریال سرمایه در گردش داشت که در سفر اخیر قائم مقام وزیر کشاورزی به ملایر، سرمایه در گردش مورد نیاز مصوب شد و چنانچه زودتر پرداخت شود، دهه فجر مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

گره کور شهرک دامپروری ملایر پس از ۲۲ سال بلاتکلیفی باز شد

احداث اولین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک در ملایر

وی ادامه داد: پالایشگاه انگور نیز با ظرفیت پذیرش بالای ۵۰ هزار تُن محصول با سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال در دست اجرا است که انواع و اقسام محصولات را می‌تواند پذیرش کند و سه هزار میلیارد ریال آورده سرمایه‌گذار و هفت هزار میلیارد ریال هم پیرو مصوبات سفر قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و توجیه فنی است که تسهیلات برای این پروژه مصوب خواهد شد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: اولین گلخانه شیشه‌ای هیدروپونیک غرب کشور به وسعت ۵۲ هکتار در این شهرستان در دست اجرا است که فاز نخست آن ۱۰ هکتار است و در سفر قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی تسهیلات مورد نیاز به عنوان یکی از مصوبات این سفر اتخاذ شد.

کاکاوند همچنین به در دست اجرا بودن سه طرح «آبخیز تا جالیز» در دره جوزان، علی‌آباد دمق و ازندریان و اقدامات لازم برای تامین اعتبار این طرح‌ها اشاره و بیان کرد: چهار طرح آزمونه (پایلوت) کشوری و لایروبی ۲۱ رشته قنات با اعتبار ۱۶۷ میلیارد ریال در این شهرستان انجام شد.

وی درباره پروژه گاوداری ۶ هزار راسی شستا در ملایر اظهار داشت: با پیگیری‌های انجام شده این پروژه به مرحله اجرا درآمد و هم اکنون پیشرفت خوبی دارد، سوله‌ها نصب شده و با تکمیل آن به ظرفیت دامپروری این شهرستان اضافه می‌شود.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر یادآور شد: کارخانه خوراک دام و طیور شهرستان ملایر با ظرفیت ۱۰ هزار تُن از دیگر اقدامات مهم در حوزه کشاورزی است که به بهره‌برداری رسیده و طی انعقاد تفاهم‌نامه با تعاونی دامداران، تولیدش را آغاز خواهد کرد.

خرید ۲۸ هزار تُن گندم در ملایر

کاکاوند همچنین به کشت ۴۰ هزار و ۸۰۰ هکتار گندم آبی و دیم و ۱۸ هزار و ۹۰۰ هکتار جو آبی و دیم در سال زراعی جاری و افزایش سطح باغ‌های انگور ملایر به ۱۲ هزار ۷۳۸ هکتار، غرس ۲۰ هزار و ۷۰۰ اصله پیوندک به منظور اصلاح باغ و ۱۸۰ هزار اصله نهال اشاره و بیان کرد: امسال برای اولین بار ۲۸ هزار تُن خرید گندم داشتیم که در مقایسه با سال گذشته با ۱۴ هزار تُن خرید گندم، افزایش ۲ برابر داشتیم.

به گفته وی؛ در حوزه تسهیلات مکانیزاسیون امسال برای خرید ۱۹ دستگاه از محل جهش تولید، ۲۵ میلیارد ریال و از محل کمک‌های فنی و اعتباری ۵۳ دستگاه به مبلغ ۱۶۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به این شهرستان اختصاص یافت.

به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha