اکبر باقری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۹.۷ میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۵۷.۲ میلیمتر بود.
وی با بیان اینکه با کاهش بارندگی ها، تغذیه گرایی در دشت ها و آبخوان ها کم می شود و شاهد افت فاحش سطح آب در آنها هستیم، اظهار داشت: استان زنجان هفت دشت دارد که سه دشت در خدابنده، یک دشت در ابهر و خرمدره، یک دشت در زنجان، یک دشت در ماهنشان و یک دشت در طارم را شامل می شود.
باقری خاطرنشان کرد: از این تعداد دشت در استان، طی سالهای گذشته، پنج دشت بحرانی و ممنوعه است.
وی تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه دشت ابهر و خرمدره امسال ۱.۶۴ متر افت سطح آب نسبت به سال های قبل اتفاق افتاده است و در دشت های خدابنده ۷۰ سانتیمتر، در دشت زنجان ۵۰ سانتیمتر و به طور میانگین یک متر در کل دشتهای استان افت سطح آب داریم.
باقری ادامه داد: افت سطح آب در دشت های استان نگرانی هایی را ایجاد کرده است و بر این اساس باید تدابیر لازم برای استفاده بیشتر از آبهای سطحی اندیشیده و تنفسی به دشت های استان داده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: مهار سیلاب ها و تغذیه گرایی دشت ها و آبخوانها رسالت این شرکت بوده و تغذیه مصنوعی آنها از سالهای گذشته در استان ایجاد شده است.
باقری افزود: در دشتهایی که برای استان حائز اهمیت است تغذیه مصنوعی انجام میشود به طوریکه در شرق زنجان در روستاهای ذاکر، بناب و در مرکز شهر نیز تغذیه مصنوعی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه اگر بارشی نباشد از تغذیه گرایی دشت ها نیز بهره مند نخواهیم شد، اظهار داشت: در کنار این تغذیه مصنوعی دشت ها، ایجاد سدها و سازه هایی برای جمع آوری و مهار روان آبها و سیلابها ضروری است.
باقری ادامه داد: هم اکنون چهار سد در دست بهره برداری و سه سد در دست ساخت در استان داریم که در سد تهم سال قبل ۱۵ میلیون مترمکعب ذخیره آب داشتیم که این میزان نیاز سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ را پوشش داد.
وی با بیان اینکه سال ۹۸ حدود ۲ میلیارد مترمکعب آب از استان خارج و وارد سد منجیل شد که از این سد نیز سرریز کرد و وارد دریای خزر شد، گفت: سد سازی اساسی ترین نیاز استان است و با تکمیل سه سد در دست ساخت در استان تکیه به منابع آبهای زیرزمینی ۵۰ درصد کاهش می یابد.
نظر شما