جعفر محمدنژاد سیگارودی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره روند احداث نیروگاه خورشیدی توسط مردم، اظهار کرد: افرادی که دارای زمین هستند و میخواهند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی اقدام کنند، میتوانند درخواست خود را با ارائه مدارک مالکیت زمین و سایر مدارک شناسایی در سامانه ملی مجوزها بارگذاری و ثبت کنند.
وی افزود: پس از صدور مجوز اولیه، سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق با آنها قرارداد خرید تضمینی منعقد میکند. متقاضیان تا ۳ مگاوات امکان عقد قرارداد خرید تضمینی به مدت ۲۰ سال را دارند.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا قیمت خرید برق تا ۲۰ کیلوولت را ۲۵ هزار ریال اعلام کرد و گفت: قیمت تا سه مگاوات هم ۲۲ هزار ریال است که هر ساله نیز افزایش مییابد.
محمدنژاد سیگارودی خاطرنشان کرد: اگر مدارک متقاضی کامل باشد یک هفتهای پاسخ داده خواهد شد و سپس به شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور برای اتصال به شبکه معرفی میشود.
وی ادامه داد: وزارت نیرو و ساتبا عمده حمایت خود از متقاضیان احداث نیروگاه خورشیدی را بر تعرفه خرید تضمینی قرارداده که هر ساله نیز نرخ آن افزایش خواهد داشت؛ علاوه براین در زمینه اتصال به شبکه و نیز اقدامهای فنی کمکهای لازم به متقاضیان داده خواهد شد.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا گفت: تلاش میشود متقاضی برای خرید تجهیزات به سمت شرکتهایی هدایت شوند که تجهیزات مطمئن و استاندارد عرضه میکنند تا از بهترین تجهیزات برخوردار شده و زیان نبینند.
محمدنژاد سیگارودی بیان کرد: همچنین شرکتهای توزیع برق در سراسر کشور به این افراد مشاوره رایگان میدهند که نیروگاه را چگونه احداث کنند که بیشترین بهره را داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به نیاز روزافزون کشور به برق وزارت نیرو و ساتبا از سرمایهگذاران در انرژیهای تجدیدپذیر حمایت میکنند. نیاز کشور به برق و نیز خریداری تضمینی برق تولید توسط وزارت نیرو مشوق خوبی برای مردم است تا هرچه بیشتر به این زمینه ورود کرده و از سود آن هم خود بهرهمند شوند و هم به شبکه برق کمک کنند.
نظر شما