محمد جعفر ملکزاده روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، گفت: این کتاب چاپ دوم مجموعه ای با همین عنوان است که علاوه بر برخی اصلاحات، حدود ۱۰۰ صفحه محتوای تازه نیز به آن افزوده شده است.
ملکزاده ادامه داد: در این کتاب رویدادها و رخدادهای ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال گذشته زرقان در قالب داستانهای سه تا ۱۲ صفحهای بیان شده است.
وی اظهار کرد: مروری بر عملکرد و واکنش مردم این شهرستان به رویدادهای تاریخی نشان میدهد که زرقانیها به عنوان ایرانیانی اصیل همواره اخلاقمند و انسانمدار بوده و ورای رنگ، نژاد و باور، مروت، انسانیت و رضای خدای متعال را بر هرچیز ترجیح دادهاند.
این نویسنده پیشکسوت فارس ضمن اظهار ناخشنودی از میزان مطالعه مردم بویژه جوانان، توضیح داد: یکی از دلایل انتخاب قالبی رمان گونه و روایی برای نگارش این واقعیتهای تاریخی، افزایش جذابیت آن برای استقبال از سوی عموم مردم است و بازخوردهای دریافت شده نیز نشان دهنده تاثیر مثبت انتخاب این شیوه در جذب مخاطب است.
ملکزاده بیان کرد: منابع نگارش این کتاب گردآوری رویدادهایی که نسل به نسل در میان مردم نقل و منتشر شده است که در هر مورد با بررسی تاریخی و مراجع به کتب مرجع، راستیآزمایی و دقیق شده است.
نویسنده هفت کتاب فرهنگ محور مردم زرقان عنوان کرد: طی ۴۰ سال، هفت مجموعه لغتنامه لهجه فارسی مردم زرقان، ضربالمثلهای مردم این شهرستان شامل سه هزار مثل، قصهها، بازیها، باورهای عامیانه و رویدادهای تاریخی زرقان را گردآوری و منتشر کردم تا از هر دقیقه عمر خود برای حفظ فرهنگ ایرانی استفاده کرده باشم.
وی یادآور شد: لغتنامه فارسی مردم زرقان از نخستین کتابها درباره فرهنگ مردم شهرهای کوچک کشور است که از سوی فرهنگستان ادب فارسی منتشر شد.
ملکزاده با اشاره به نقش دانش گذشته مادر و مادربزرگش در گردآوری نمودهای فرهنگی زرقان، اذعان کرد: امروز امکان دسترسی به بسیاری از ابعاد فراموش شده فرهنگ این شهرستان امکانپذیر نیست.
این نویسنده زرقانی به فرهنگوران و علاقمندان این حوزه توصیه کرد ادامه دهنده ثبت نمودهای فرهنگی برجای مانده باشند تا این هفت اثر همچون دری باز برای تداوم این رویه باشد.
وی با اشاره به سه کتاب خود در حوزه مهندسی ساختمان، گفت: "بندهای باستانی دره درودزن" و آسیابهای ایران" که هر ۲ ترکیبی از ترجمه و تالیف است موفق به دریافت جوایز کشوری شدهاند.
"رویدادهای فرهنگ بنیاد در زرقان فارس" از سوی انتشارات ادیب مصطفوی شیراز به چاپ رسیده و تهمینه و فرانگ ملکزاده صفحهآرایی و سودابه ملکزاده ویراستاری آن را به عهده داشتهاند.
نظر شما