به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای فیز، سبیونگ کانگ و سونگ هو پارک از دپارتمان علوم زیستی در موسسه ملی علوم و فناوری اولسان (UNIST) در کره جنوبی در مطالعه ای به پیشرفت قابل توجهی درمورد درمان سرطان رسیدند.
این تیم تحقیقاتی با موفقیت نانوپهپادهایی برای درگیرکردن سلولهای لنفاوی در مقابله با سرطان ساختند که قادر به هدفگیری انتخابی و از بین بردن سلولهای سرطانی هستند ،این دستاورد راهحلی موثر برای انواع غیرقابل درمان سرطانها است.
سلولهای لنفاوی که به سلولهای کشنده طبیعی (NK) معروف هستند، نقش حیاتی در پاسخ ایمنی بدن در برابر سرطان دارند. تلاشهای زیادی برای استفاده از قدرت سلولهای لنفاوی برای ایجاد روشهای درمان سرطان انجام شده است.
در حال حاضر، این تیم تحقیقاتی نانوپهپادهایی موسوم به NKeNDs ساختند که با استفاده از نانوذرات قفس مانند پروتئین AaLS طراحی شده است.
این نانوپهپادهای نوآورانه به طور همزمان لیگاندهای هدفگیری سرطان مانند HER۲Afb یا EGFRAfb و لیگاندهای جذب کننده سلولهای لنفاوی، موسوم به aCD۱۶Nb را روی سطح پروتئین AaLS دارند، نانوپهپادها توانایی اتصال انتخابی به سلولهای SK-OV-۳ با بیان بیش از حد HER۲ و سلولهای MDA-MB-۴۶۸ دارای بیان بیش از حد EGFR را دارند.
درگیری فیزیکی سلولهای لنفاوی انسانی با سلولهای سرطانی هدف با کمک این نانوپهپادها، سلولهای لنفاوی را فعال و آنها را قادر میکند تا سلولهای سرطانی هدف را در شرایط آزمایشگاهی به طور موثر از بین ببرند.
این تحقیق نشان داد: در موشهای حامل تومور SK-OV-۳، تجویز HER۲ @NKeNDs همراه با PBMCهای انسانی، نفوذ سلولهای لنفاوی فعال انسانی را به محلهای تومور تسهیل میکند. در نتیجه رشد تومور به طور قابل توجهی بدون ایجاد عوارض جانبی قابل توجه سرکوب میشود.
این پروژه رویکردی جدید برای توسعه درگیرکنندههای سلول لنفاوی مخصوص سرطان با استفاده از نانوذرات قفس مانند و اتصالدهندههای سلول سرطانی نوترکیب را نشان میدهد. این فناوری ظرفیت فوقالعاده برای درمان انتخابی انواع سرطانهایی را داردکه پیش از این قابل درمان نبودند.
این تحقیق امکانات جدیدی را برای درمان از طریق نانوپهپادها ارائه میدهد و بر چالشهایی مانند حرکت و بقای سلولهای لنفاوی غلبه می کند. هدف این گروه ارائه فرصتهای جدید برای درمانهای سفارشی شده است.
نتایج این مطالعه در نشریه Nano Today منتشر شده است.
نظر شما