به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه همزمان با دور دوم سفر استانی رییس جمهور به زنجان ، ضمن درود و صلوات بر روح ملکوتی حضرت امام خمینی(ره)، شهید حاج قاسم سلیمانی، شهدای سلامت، غیرت و شهدای استان زنجان، اظهار کرد: این عزیزان رفتند تا ما بمانیم و امیدوارم بتوانیم پاسدار اندیشههای آنها باشیم.
وی پس از شنیدن دغدغههای فعالان صنعت، اساتید دانشگاه، فعالان محیط زیست استان گفت: مطالبات همه شما کاملا به حق بود و ما آنها را با جان و دل میپذیریم و باید پاسخ بدهیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه رویکرد دولت مردمی سیزدهم در محیط زیست کاملا مردم پایه است، افزود: اصل ۵۰ قانون اساسی نیز حفظ محیط زیست را وظیفه مردم میداند اما سازمان حفاظت محیط زیست شکل گرفته تا مشارکت مردم را ساماندهی کند. در این راستا بیش از ۲ هزار خانه محیط زیست را در استانها راهاندازی کردیم که یک شبکه فکر و اندیشه برای شکلدهی به هرم محیط زیست کشور است.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: ما بر اصل مشارکت مردم تاکید داریم و لایحه حفاظت مشارکتی را در همین راستا ارائه دادیم که تصویب آن در گرو عنایت نمایندگان مجلس است.
سلاجقه ادامه داد: در برخی کشورها ۷۰ درصد سرزمین را به مناطق حفاظت شده محیط زیست اختصاص دادهاند و در دنیا نیز به طور میانگین ۲۵ درصد مساحت کشورها پهنه حفاظتی است اما این آمار در کشور ما ۱۱ درصد است.
طبیعتگردی آشوراده، الگویی برای حفظ محیط زیست در عین توجیه اقتصادی
وی با اشاره به طرح طبیعتگردی آشوراده گفت: رییس جمهور در همان روزهای نخست دولت مطرح کرد همانطور که مسائل اقتصادی باید پیوست محیط زیستی داشته باشد، محیط زیست نیز باید توجیه اقتصادی داشته باشد. لذا برای نخستین بار در کشور نمونه عینی این موضوع را در طرح طبیعتگردی آشوراده دیدیدم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ما کاملا عالمانه با حفظ ضوابط محیط زیستی گام برداشتیم و طرحی که سالها در کشور معطل مانده بود را بر مبنای کار علمی به انجام رساندیم.
معاون رییس جمهور در رابطه با خلیج گرگان نیز گفت: این مهم بر اساس تحقیقات کنسرسیوم دانشگاههای شمال کشور و پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی اجرا شد و دیدیم که آب خزر شروع به حرکت به سمت خلیج کرد و در یک مدت کوتاه ۵۰ هزار هکتار به وسعت خلیج اضافه شد.
سلاجقه به اشاره به افزایش مناطق حفاظت شده در کشور، گفت: پهنههای محیط زیستی، با حضور وزارت صمت، سازمان منابع طبیعی و سازمان حفاظت محیط زیست مشخص میشوند اما میبینیم که همین دستگاهی که زیر برگه انتخاب پهنه حفاظتی را امضا کرده است، نخستین دستگاهی است که دریل و بولدوزرهایش به مناطق حفاظت شده یورش میبرند.
وی اضافه کرد: یکبار در شورایعالی محیط زیست، منطقهای به عنوان منطقه حفاظت شده انتخاب می شود اما دقیقا روز بعدش یک نماینده مجلس درخواست توسعه در همین منطقه را میدهد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با انتقاد از تخصیص بیرویه اراضی برای کشاورزی درعین راندمان پایین کشاورزی کشور، گفت: ما به جای کشاورزی علمی تنها به دنبال افزایش سطح زیرکشت هستیم. ما از سازمان نظام مهندسی و کشاورزی کشور انتظار داریم بر اساس علم روز دنیا تولید در واحد سطح را افزایش دهد و نه اینکه فقط سطح زیرکشت را اضافه کند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما در بحث قوانین مربوط به محیط زیست کشور مشکل داریم، گفت: به عنوان مثال مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک را مصوب کرد که یک قانون ویترینی است و قابلیت اجرایی و باز کردن گره از مشکل کشور را ندارد.
سلاجقه ادامه داد: به عنوان مثال در این قانون آمده است که در کشور بنزین یورو ۶ تولید و توزیع شود اما آیا خودروهای ما میتوانند بنزینی با این کیفیت را بسوزانند؟ بنزین یورو ۶ در خودروهای ما مانند این است که در ظرف زنگ زده آب زلال بریزیم. خودروهای ما استاندارد نیستند و نمیتوانند این بنزین را بسوزانند.
چرا باید عوارض آلایندگی به جیب شهرداریها برود!؟
وی با انتقاد از تخصیص عوارض آلایندگی صنایع به شهرداریها، تصریح کرد: صد در صد عوارض آلایندگی بجای تخصیص به محیط زیست برای حل مشکلات زیست محیطی به شهردار ها بعنوان منابع پایدار تخصیص مییابد و مشخص نیست پولی که باید صرف تجهیز صنایع برای کاهش آلایندگی شود، صرف چه چیزی میشود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: پیشنهاد دادیم که حداقل۲۰ درصد این عوارض به صندوق ملی محیط زیست اختصاص یابد تا بتوان روی مشکلات زیست محیطی سرمایه گذاری کرد اما هر سال متاسفانه نمایندگان مجلس با این مهم مخالفت میکنند که جای تأسف دارد.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: طبق قانون اصلاح صنعت خودرو، نمایندگان مجلس مصوب کردند که دو و نیم درصد هزینه هر خودرو به صندوق شکوفایی وزارت صمت واریز شود! در حالیکه باید این بودجه به صندوق ملی محیط زیست تخصیص مییافت تا در حوزه محیط زیست هزینه میشد. در واقع با این کار پول اسقاط بازهم به حساب وزارت صمت میرود.
وی با تاکید بر پرداخت خسارت حیات وحش به کشاورزان و دامداران گفت: امسال صندوق بیمه محصولات کشاورزی و صندوق ملی محیط زیست قراردادی منعقد کردند تا تمام خسارات حیات وحش به باغات پرداخت شود اما چه کسی خسارتی که به محیط زیست و حیات وحش وارد میشود را میپردازد.
سلاجقه با اشاره به طرحهای هادی سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: ۲ هزار و ۵۰۰ روستای ما در مناطق حفاظت شده قرار گرفتهاند که در جلساتی با بنیاد مسکن تلاش کردیم با یک فرایند علمی مشکل مردم را حل کنیم. ما مردم را وسط کار آوردیم تا خودشان مناطق را حفظ کنند. اجازه نمیدهیم هیچ شرکتی در قالب رانت مردم را اشتسمار و محیط زیست آنها را نابود کند بلکه فقط بومیان حق فعالیت دارند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دیپلماسی محیط زیست پیش قراول اصلی دیپلماسی کشور است، گفت: ما در جوامع بینالمللی در هرکجا که حضور پیدا کردیم، قاطعانه حرف خود را زدیم و مباحثی که مطرح کردیم با استقبال روبهرو شد. در یکی از این کنفرانسها کشورهای توسعه یافته گفتند که برای کاهش انتشار آلایندگی چاههای نفت خود را ببندید و از ما تجهیزات و تکنولوژیهای مربوط به سوختهای پاک را بخرید که این عین استثمار است.
معاون رییس جمهور با تاکید بر اینکه بدون مجوز محیط زیست کلنگی بر زمین نمیخورد، گفت: در این دولت یک بار کلنگی بدون اجازه محیط زیست به زمین خورد(پتروشیمی میانکاله) که آن کلنگ هم یکبار برای همیشه شکسته شد.
سلاجقه با بیان اینکه نقشه ارزشگذاری اقتصادی محیط زیست تا پایان سال به ۸۰ درصد میرسد، گفت: با تکمیل این روند، هرجا که بخواهد اگر صنعتی دایر شود، میگوییم که ارزش آن زمین چه قدر است و در واقع ارزش آن صنعت در مقابل محیط زیست در دو کفه ترازو قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به افزایش حقوق و مزایای محیطبانان و پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اگرچه افزایش حقوقها با تورم پیش نمیرود اما در بحث پرداختیها اتفاقات خوبی افتاد. اگرچه این حداقلها کفاف معیشت همکاران ما را نمیدهد اما تلاش میکنیم تا شرایط بهتر شود.
معاون رییس جمهور افزود: در بحث تجهیزات محیطبانان و تجهیز پاسگاهها نیز امسال ۱۰۰ خودرو خارجی به ناوگان ما اضافه خواهد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: از نظر پرداختی دستگاهها، پیش از این دولت، سازمان حفاظت محیط زیست در رده ۲۷ دستگاههای اجرایی بود اما اکنون در جایگاه سوم یا چهارم هستیم.
نظر شما