مهدی دهقان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: امضای تفاهم نامه هوشمندسازی شبکههای برق با رویکرد افزایش تاب آوری و کاهش ناترازی برق در بازه پیک مصرف بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری (دبیر ستاد توسعه انرژی) و مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی و مدیر عامل شرکت دانش بنیان «بهپویان امین منتظر» در مشهد امضا شد.
وی اظهار کرد: از اهداف انعقاد این تفاهم نامه می توان به پیاده سازی سیستم هوشمند مدیریت مصرف و بهینه سازی چاه های کشاورزی با استفاده از مدلسازی ریاضی و هوش مصنوعی و بهبود یا تغییر تجهیزات الکتریکی و مکانیکی نصب شده به منظور افزایش راندمان چاه ها و کاهش مصرف انرژی اشاره کرد.
معاون فروش و خدمات شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی کمک به مدیریت بهینه مدیریت ناترازی برق در کشور، صرفه جویی انرژی و کاهش مصرف برق، حداکثر سازی مشارکت کشاورزان در زمینه مدیریت بار و مصرف برق و ارتقای جایگاه علمی کشور در حوزه هوش مصنوعی بویژه در کاربردهای صنعتی را از دیگر اهداف انعقاد این تفاهم نامه برشمرد.
وی گفت: پیرو مطالبه و تکلیفی که استانداری برای بهینه سازی مصرف چاه های کشاورزی تعیین کرده است، شرکت توزیع برق خراسان رضوی با خانه هم افزایی استان نیز قراردادی را منعقد کرده و کار را به نتیجه رسانده است.
دهقان ادامه داد: مقرر شده است با استفاده از ظرفیت معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد انرژی، روی چند چاه کشاورزی مستقر در یکی از شهرهای استان به صورت نمونه اقدامات بهینه سازی مصرف انرژی انجام گیرد، با این اقدام می توان به جای مدیریت بار، از طریق بهینه سازی میزان مصرف برق چاههای کشاورزی را کاهش داد.
مدیر عامل شرکت رهپویان منتظر نیز درباره انعقاد این تفاهم نامه گفت: در حوزه شبکه برق، نرم افزار هوشمندی ایجاد کردیم که به صورت ساعتی مصرف بار ذینفعان را پیش بینی می کند و دقت آن به حدود ۹۸ درصد می رسد.
مرتضی تقوایی حسین زاده افزود: این پلتفرم هوشمند بر اساس پیش بینی خود، نقطه بهینه ای را پیدا کرده تا بتواند رضایت بیشتری برای ذینفغان فراهم کند.
شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی یک میلیون و ۴۲۱ هزار و ۷۷۳ مشترک دارد که از این تعداد یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۵۰۵ مورد مشترک خانگی هستند.
این شرکت همه شهرستانها به جز مشهد و طرقبه شاندیز را زیر پوشش دارد.
نظر شما