به گزارش ایرنا، «پویش ملی سلامت»(غربالگری دیابت و پُرفشاری خون) از ۲۰ آبان امسال توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کشور، آغاز شد و تا ۳۰ دی ادامه دارد؛ در این پویش، غربالگری دیابت و پُرفشاری خون برای ارتقای برنامه سلامت خانواده مورد توجه است.
هدف اصلی از اجرای این پویش، افزایش دانش مردم در باره اهمیت دیابت و پُرفشاری خون و شناسایی افراد مشکوک و مُبتلا به این بیماریهاست تا بتوانند خدمات مراقبتی و درمانی را به موقع دریافت کنند و از بروز عوارض متعدد و تحمیل هزینههای سنگین برای آنها جلوگیری شود.
حدود ۲ ماه از اجرای پویش ملی سلامت در اصفهان گذشته است و به گفته مسوول اجرای این پویش، میزان شناسایی افراد مشکوک به دیابت و پُرفشاری خون در استان در حد انتظار بوده است.
رامش حسینخانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق نتایج آزمایشها و بررسیهای پزشکی، تاکنون از بین ۵۰ هزار فرد مشکوک به پُرفشاری خون، ابتلای حدود ۱۰ هزار نفر از آنها به این عارضه قطعی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از یک میلیون و ۷۳۰ هزار نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال استان در پویش ملی سلامت شرکت کردند، اظهار کرد: حدود ۱۵ هزار نفر مشکوک به دیابت نیز در بین آنها شناسایی شد که تاکنون ابتلای قطعی پنج هزار نفر از آنها به این بیماری مُحرز شده است.
حسینخانی به شناسایی حدود ۱۵۶ هزار نفر مشکوک به «پِره دیابت»(پیش دیابت) در بین افراد غربالگری شده، اشاره کرد و گفت: این تعداد حدود ۱۰ درصد از کل شرکتکنندگان در پویش ملی سلامت را دربرمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۲۳۰ هزار نفر از افراد شرکت کننده در پویش ملی سلامت در استان سابقه پُرفشاری خون و ۱۴۰ هزار نفر سابقه دیابت داشتند.
مسوول برنامه دیابت و فشار خون مرکز بهداشت اصفهان با تاکید بر اهمیت تشخیص قطعی بیماری در بین افراد مشکوک شناسایی شده در پویش ملی سلامت تصریح کرد: این کار برای پُرفشاری خون کمی مشکل است زیرا به یک تا ۲ ماه زمان نیاز دارد اما برای دیابت با یک آزمایش انجام میشود.
حسینخانی با بیان اینکه همکاری مردم برای تشخیص ابتلای قطعی به دیابت و پُرفشاری خون در بین افراد مشکوک شناسایی شده ضروریست، اضافه کرد: موفقیت پویش ملی سلامت در گرو همراهی مردم برای پیگیری تشخیص قطعی و دریافت مراقبتهای بهداشتی و درمانی است.
وی با اشاره به اینکه ۵۲.۵ درصد از شرکتکنندگان در پویش ملی سلامت در استان اصفهان مرد و ۴۷.۵ درصد زن هستند، خاطرنشان کرد: بیشترِ افراد مشکوک به دیابت از شهرستانهای اصفهان، خمینیشهر، نجفآباد و فلاورجان و بیشتر افراد مشکوک به پُرفشاری خون مربوط به شهرستانهای اصفهان، نجفآباد، شاهینشهر و میمه و خمینیشهر هستند.
وی گفت: پویش ملی سلامت تا پایان دی امسال ادامه دارد و از مردم میخواهیم که برای انجام غربالگری به حدود یکهزار مرکز بهداشت و سلامت استان اصفهان مراجعه کنند.
این استان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
نظر شما