علیرضا الماسوندی روز دوشنبه در جریان بازدید از طرح انتقال آب از کوه های هزارمسجد به مشهد در جمع خبرنگاران افزود:منابع آبی هزار مسجد آب مشترک بین ایران و ترکمنستان است و با در نظر گرفتن پروتکل های موجود بین ۲ کشور از آن برداشت خواهد شد و پس از در نظر گرفتن نیاز محلی در این منطقه در حوزه شرب و کشاورزی، مازاد آن در قالب طرح انتقال آب به مشهد منتقل می شود.
وی اضافه کرد:طول این خط انتقال تا تصفیه خانه آب مشهد ۲۰۰ کیلومتر است و چهار ایستگاه پمپاژ در مسیر آن ساخته می شود.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت:این طرح از منابع مطمئن سطحی است که با کیفیت عالی انتقال می یابد و بخشی از نیازهای کنونی و آینده را تامین خواهد کرد.
الماسوندی افزود:این طرح از طرح های مهم تامین آب مشهد و جزو مصوبات سفر رییس جمهور به خراسان رضوی است.
وی ادامه داد:برای تامین آب مشهد طرح های دیگری نظیر ساخت سد "شوریجه" نیز در دستور کار است و وزارت نیرو به صورت جدی این طرح را نیز دنبال می کند.
معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت:حجم آب ورودی به مشهد از محل اجرای این طرح ۳۰ میلیون متر مکعب برای بخش شرب خواهد بود.
سرپرست شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز در این بازدید گفت: طرح انتقال آب از هزارمسجد از طرح های میان مدت تامین آب مشهد است که توسط بخش خصوصی و قرارگاه خاتم در حال اجراست.
محمدعلی نعمت نژاد افزود: تامین اعتبار و منابع مالی از چالشهای اصلی این طرح است که با کمک وزارت نیرو پیگیر تامین آن هستیم.
وی ادامه داد: تاخیر در اجرای طرح نیز به دلیل اخذ مجوزهای لازم بود و این طرح در بخش اجرایی پیشرفت خوبی دارد و امید است با تامین اعتبار تا ۲ سال آینده به صورت کامل به بهره برداری برسد و بخشی آن نیز سال آینده بهره برداری می شود.
هزار مسجد یا رشته کوه هزار مسجد، ارتفاعات شمال خراسان رضوی را تشکیل میدهد که به صورت مرزی طبیعی دشت هموار مشهد را از صحرای سرد و خشک قرهقوم ترکمنستان جدا میکند.
این رشتهکوه از شمالغربی به سمت جنوبشرقی امتداد یافته است که در دامنههای سرسبز شمالی این رشتهکوه، منطقۀ کلات نادری، در کوهپایههای شمالی دشت قرهقوم ترکمنستان، در شمالغربی آن شهرستان درگز و در جنوب این کوهستان دشت مشهد واقع شده است.
سابقه مطالعات طرح انتقال آب از رشته کوه های هزارمسجد به مشهد به حدود ۲۰ سال قبل باز میگردد.
در حال حاضر آب مشهد علاوه بر منابع زیرزمینی از طریق سدهای "دوستی، اَرداک، طُرُق و کاردِه" تامین می شود.
نظر شما