به گزارش ایرنا،آیین عطرافشانی و غبارروبی مزار شهدای ۱۸ دی شهرری روز در قطعه ۲۱ گلزار شهدای بهشت زهرا(س) برگزار و شرکت کنندگان در مراسم با قرائت فاتحه و اهدای شاخه گل به مقام شامخ این شهیدان ادای احترام کرده و یاد و نام آنان را گرامی داشتند.
قیام ۱۸ دی سرآغاز جرقههای انقلاب در کشور بود و به واسطه اینکه این قیام نقطه عطف تاریخ کشور در مقابله به حکومت پهلوی بوده، روز پیشگامان انقلاب اسلامی نامگذاری شده است. در ۱۸ دی سال ۱۳۵۷ مردم شهرری با حرکتی انقلابی علیه رژیم استبدادی آن زمان به مناسبت اعلام عزای عمومی در گرامیداشت شهدای مشهد، قزوین و کرمانشاه به خیابان ریختند و قیامی ماندگار را در تاریخ ایران ثبت کردند، در این روز مردم شهرری از حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تا میدان شهرری علیه رژیم پهلوی تظاهرات کردند و با صدای بلند شعار میدادند.
انقلاب اسلامی ثمره هوشیاری و بیداری ملت ایران در رویارویی با استبداد داخلی و نظام منحوس شاهنشاهی بود و در این راه "پیشگامان انقلاب اسلامی" با لبیک به فرمان امام خمینی (ره) و با حرکتی انقلابی علیه رژیم استبدادی آن زمان قیام کردند.
شهیدان " قاسم سبزعلی، عباس ملکی، اصغر طرق وردی، علی کوهی نژاد " در قیام تاریخی ۱۸ دی شهرری شرکت کردند اما با ضرب گلوله رژیم ستم شاهی به شهادت رسیدند.
مهدی باب الحوائجی در حاشیه غبارروبی مزار شهدای ۱۸ دی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دو ماه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی قیام ۱۸ دی در شهرری شکل گرفت و خیل عظیمی از مردم ولایتمدار شهرری در حمایت از انقلاب اسلامی به خیابان آمده و شعارهای حمایتی سر دادند اما ۴ جوان مبارز در این فیلم به شهادت رسیدند.
فرماندار ویژه شهرستان ری در ادامه گفت: شهرستان ری دارای ۲ هزار و ۹۵۳ شهید است که از این میان ۳۴ شهید والامقام از شهدای انقلاب اسلامی هستند که در جریان پیروزی انقلاب اسلامی به فیض شهادت رسیدند.
بابالحوائجی تصریح کرد: شهدای پیشگام انقلاب اسلامی با اهدای خون خود به نظام جمهوری اسلامی باعث تنومند شدن درخت جمهوری اسلامی شدند که آثار آن در اقصی نقاط دنیا در حال انتشار است.
معاون استاندار تهران در پایان با تاکید بر اثربخش بودن شهدای شهر ری در پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: جوشش خون شهدا در استمرار حیات نظام اسلامی بسیار موثر است.
نظر شما