دانش فنی گندم پربازده «کمال» به بخش خصوصی واگذار شد

مراغه- ایرنا- رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: امتیاز انحصاری و موقت رقم پربازده گندم «کمال» طی قراردادی ۱۰ ساله به شرکت تعاونی خدمات فنی و تولید کشاورزی ۱۹۷۶ بناب در استان آذربایجان شرقی واگذار شد.

به گزارش ایرنا «مظفر روستا» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: میانگین عملکرد رقم کمال در ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۶۰۰ تن در هکتار است و در مقایسه با ارقام شاهد تا ۲۱ درصد برتری عملکرد دارد.

به گفته وی رقم «کمال» زودرس، مقاوم به سرما، دارای پایداری تولید و نیمه حساس به ورس و بیماری‌های شایع در دیمزارهاست.

وی با بیان اینکه این رقم برای مناطق سرد و معتدل کشور معرفی شده است، اضافه کرد: این قراردادها در راستای انتقال دانش فنی و بهره مندی از پتانسیل‌های بخش خصوصی در امر تولید و تکثیر بذر منعقد می‌شود.

وی افزود: شرکت‌های متقاضی این رقم برای استان‌های دیگر می‌توانند جهت مشارکت و عقد قرارداد در تکثیر این رقم و ارقام دیگر محصولات زراعی دیم این موسسه اقدام نمایند. تکثیر بذر ارقام جدید موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور شامل گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ در قالب ۸۷ قرارداد فعال به شرکت‌های خصوصی واگذار شده است.

به گزارش ایرنا توسعه کشت دیم با هدف تامین امنیت غذایی و افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی ضروری است، اما باورهای نادرستی چون دیمی بودن این شیوه زراعت در افکار عمومی وجود دارد که باید از طریق فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی اصلاح شود.

دانش فنی گندم پربازده «کمال» به بخش خصوصی واگذار شد
ستاد مرکزی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه قرار دارد

بخش ستادی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه قرار دارد؛ این موسسه دارای پنج ایستگاه‌ اصلی در مناطق مختلف کشور است که نماینده آن اقلیم به شمار می‌رود.

ایستگاه تحقیقاتی «مراغه» نماینده اقلیم سرد، ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد، ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه به عنوان نماینده اقلیم معتدل سرد، ایستگاه گچساران در کهکیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری و ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی نماینده اقلیم معتدل سرد و خشک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha