دانش تولید گندم نان «صدرا» به بخش خصوصی واگذار شد

مراغه- ایرنا- رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: دانش فنی تولید و تکثیر گندم نان «صدرا» با امضای قرارداد پنج ساله و با امتیاز انحصاری و موقت به اتحادیه تعاونی روستایی در استان همدان واگذار شد.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی این موسسه خشنود علیزاده روز سه‌شنبه افزود: این رقم پرظرفیت با هدف انتقال دانش فنی به کشاورزان و بهره گرفتن از توانمندی بخش خصوصی در تولید و تکثیر بذر واگذار شد.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، این رقم با عملکرد ۲ هزار و ۵۱ کیلو گرم در هر هکتار نسبت به گندم نان سرداری هفت درصد محصول بیشتری دارد و بهترین ویژگی گندم نان صدرا، کیفیت نانوایی بسیار خوب آن نسبت به ارقام موجود در کشور است.

«علیزاده» تحمل به تنش‌های خشکی، سرما، پایداری عملکرد دانه، زودرسی و وزن هزار دانه بالا را از ویژگی‌های گندم نان صدرا دانست و اظهار داشت: گندم نان صدرا با تلاش محققان بخش غلات موسسه تحقیقات دیم کشور پس از ۱۵ سال معرفی شده بود.

پیش از این قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر سه رقم گندم شامل «رحمت»، «کمال» و «شالان» نیز از سوی این موسسه با بخش خصوصی امضا شده بود. 

به گفته مدیریان این موسسه تاکنون ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در قالب ۷۰ قرارداد برای تکثیر بذر به شرکت‌های خصوصی واگذار شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha