به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه صحن علنی روز سهشنبه (۱۹ دی ماه) مجلس شورای اسلامی، سوال نماینده گرگان و آق قلا از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
در متن سوال نماینده گرگان از وزیر بهداشت آمده است: چرا با توجه به زحمات پرستاران و کادر درمان در زمان شیوع کرونا و به رغم وعدههای داده شده برای جذب پرستاران و تبدیل وضعیت کادر درمان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام به تعدیل کادر بیمارستانی و عدم تمدید طرح پرستاران کرد.
در ادامه رمضانعلی سنگدوینی در توضیح سوال خود گفت: اقدامات بسیار مهمی کادر درمان و سلامت و نیروهای خدمات به عنوان مدافعان سلامت انجام دادند و در این مسیر بسیاری از نیروهای پشتیبان به درجه شهادت رسیدند. البته وزارت بهداشت و درمان هم اقدامات بسیار خوبی در این مسیر انجام داده و حدود ۱۵۵ میلیون واکسن در زمان کرونا تزریق شد و کادر درمان در حال ارزیابی قند خون حدود ۴۰میلیون نفر است.
وی تصریح کرد: کادر درمان در زمان کرونا به مانند دفاع مقدس جهاد کرده و خدمات ارزنده ای به سلامت کشور ارائه دادند و بعد از مهار ویروس کرونا، رهبر معظم انقلاب بر حمایت از پرستاران تاکید داشتند، اما نیروهای روز مزد و پرستاران طرحی از مدار وزارت بهداشت خارج شدند.
سنگدوینی ادامه داد: رییس مجلس از بسیاری از کمبودهای بیمارستانها بازدید کردند و کمبود حدود ۷۰ هزار پرستار در سطح کشور جدی است و حتی در آزمون استخدامی برای جذب پرستار، به دلیل پایین بودن حقوق، استقبال بسیار کمی از این آزمون انجام شد. از سازمان اداری و استخدامی کشور هم گله مند هستیم که در این خصوص اقدامات لازم را انجام نداده است.
وی تاکید کرد: برای نیروهای پرستار طرحی و روز مزد چه کاری انجام دادید. در موضوع کمبود پزشک در بیشتر نقاط کشور چرا توجه نکردید. آیا وزارت بهداشت برای تامین کمبود نیروی کادر درمان اقدامات لازم را انجام داده است.
در همین رابطه بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوال نماینده گرگان توضیح داد: یکی از مشکلات اساسی ما تأمین نیروی انسانی است. در آزمونهایی که در وزارت بهداشت برگزار شد بسته به سابقه خدمت نیروهایی که در زمان کرونا فعالیت داشتند امتیاز داده شد و از دو درصد تا ۲۰ درصد نمرات لحاظ شده و در آزمون اول حدود ۲۸ هزار و ۹۶۱ نفر استخدام شدند که ۲۲ هزار و ۹۷ نفر از این تعداد امتیاز آزمون کرونا را داشتند و از ۹۸۸ هزار نفر که در آزمون جدید شرکت کرده بودند، ۵۰ هزار نفر از امتیاز کرونا استفاده کردند و این آزمون پس از طرح سوال نماینده گرگان بود.
وزیر بهداشت با بیان اینکه نتایج این آزمون به زودی اعلام می شود البته حدود ۲۵ هزار نفر هم اضافه خواهد شد، افزود: در واقع نزدیک به ۳۲ هزار نفر پرستار طی این چند سال اضافه شده و حدود ۲۲ هزار نفر هم بر اساس قانون ایثارگران جذب شدند. هرچند که نیاز ما به نیروی انسانی بیش از این تعداد است و از اداره استخدامی تأمین ۷۵ هزار نیرو را درخواست کردیم که از این تعداد از ۲۵ هزار نفر آزمون گرفته شد و ۱۴ هزار نفر از این تعداد نیز کارکنان حوزه پرستاری و اتاق عمل هستند.
عین اللهی با یادآوری اینکه در دولت سیزدهم ۱۶ هزار تخت و دو هزار خانه بهداشت افتتاح شده است، گفت: بر این اساس ما به تأمین نیروی انسانی بیشتری احتیاج داریم که این موضوع بر اساس بخشنامه تمدید طرح نیروی انسانی به ویژه برای کسانی که در دوره کرونا فعالیت داشتند و فرآیندی بین وزارت بهداشت، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه برای تأمین نیروی انسانی وجود دارد، در حال شکلگیری است.
وی تربیت نیروی انسانی را یکی از اقدامات موثر برای تأمین نیروی مدنظر دانست و ادامه داد: سالانه حدود ۱۰ هزار نیروی پرستاری در کل کشور در حال تربیت هستند و در رشتههای تخصصی و حدود ۳ هزار و ۲۰۰ نیروی رزیدنت و تخصصی داشتیم که این تعداد را به ۵ هزار و ۴۰۰ نیرو افزایش دادیم البته ۴ سال طول میکشد که این تعداد نیرو فارغالتحصیل شوند و این نیروها در تمامی مناطق کشور بکارگیری خواهند شد.
در ادامه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوال نماینده گرگان قول داد تا در فرصت دوماهه نسبت به تبدیل وضعیت پرستاران و کادر درمان اقدامات لازم انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه ما بعداز ۴ جلسه نتوانستیم به عنوان مجلس بحث دارو و درمان مردم را علاج کنیم، افزود: فلسفه وجودی ما و دولت حل مشکلات مردم است.
قالیباف اظهار داشت: ما ۲ ماه دیگر فرصت میدهیم و باید شاهد باشیم که این مساله به سمت اصلاح پیش برود و آثارش در جامعه پدیدار شود، در غیر این صورت از ابزار نظارتی استفاده میکنیم و دیوان محاسبات هم در این ۲ ماه گزارش دقیق به مجلس بدهد.
نظر شما