به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمد یوسف خانی روز سه شنبه در همایش "مصباح انقلاب" با هدف بررسی و معرفی افکار و اندیشههای مرحوم علامه مصباح یزدی افزود: این روحانی برجسته، سردار اندیشه، فیلسوف بصیر و دارای توان نوآوری در علوم بود.
وی افزود: علامه مصباح، نوآوری علمی در عین نقادی، آزاد اندیشی و ابداع در عین اغنا و بیان پرجاذبه و دریچه نواندیشی را فرا روی ما گذاشته و موسسه پژوهشی امام خمینی (ره) به عنوان یادگار این علامه بزرگ، شخصیتهای علمی و تاثیر گذاری را از ملیت های مختلف پرورش داده است.
وی ادامه داد: این علامه بزرگ با راه اندازی موسسه پژوهشی امام خمینی (ره) شرایط بسیار مهم تحصیل، پویایی و پیشرفت فکری را برای نخبگان فراهم کرد.
امام جمعه دلفان از مرحوم علامه مصباح به عنوان چراغ هدایت انقلاب اسلامی یاد کرد و افزود: باید آثار و اندیشههای فکری و سیاسی این اندیشمند بزرگ بیشتر منتشر شود و در اختیار دانشجویان و حوزویان قرار گیرد تا بهره علمی را ببرند.
حجت الاسلام خانی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در پی ارتحال علامه مصباح یزدی بیان کرد: در این پیام تعابیر کم نظیری بکار برده شد که از نقش برجسته این عالم و فقیه بزرگ در انقلاب اسلامی و تلاش های علمی وی حکایت داشت.
وی خاطرنشان کرد: علامه مصباح هرزمان که لازم بود در تمام صحنه های انقلاب حضور فعالی داشت اما در عین حال مظلوم بود و حتی در برخی دوران، مورد بی مهری ها قرار می گرفت.
مرحوم محمدتقی مصباح یزدی، مجتهد، فیلسوف، بنیانگذار و رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهش امام خمینی(ره)، نماینده ادوار مجلس خبرگان رهبری، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت (ع) و یکی از استادان حوزه علمیه قم بود که به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری شناخته میشد.
علامه مصباح یزدی از منظر دینی به دلیل نوشتههایش در زمینه تفسیر موضوعی قرآن و فلسفه اسلامی، استاد فلسفه و تفسیر خوانده میشد که پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ در تاسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه و در جهت تحول و بازسازی نظام حوزه نقش فعالی ایفا کرد.
علامه مصباح شاگردان بسیاری را تربیت کرد و سرانجام ۱۲ دی ماه سال ۹۹ به دیار حق شتافت.
نظر شما