به گزارش ایرنا از شهرداری تهران، قدرت الله محمدی روز سهشنبه در دومین همایش ارزیابی شهرداران نواحی پایتخت در ایمن سازی شهر تهران اظهار کرد: به موضوع ایمنی در رسانهها، شبکههای اجتماعی، محافل علمی و مدارس آنطور که باید پرداخته نشده است.
وی ادامه داد: هنوز جامعه دانشگاهی، ارگانها و شرکتها موضوع ایمنی را آنطور که باید جدی نگرفتهاند هر چند تنها بعضی از شرکتها مانند نفت و پتروشیمی به آن پرداختهاند البته امیدوارم رشته حریق در دانشگاهها تدریس و در مدارس آموزش داده شود.
محمدی با اشاره به معرفی ۱۲۹ ساختمان ناایمن در پایتخت طی چهار سال گذشته افزود: در این مدت فقط عدد اعلام شد اما با پیگیری سازمان آتش نشانی، شهرداری تهران و دادستانی در دوره اخیر مدیریت شهری این عدد کاهش یافت بطوریکه امیدواریم تا پایان سال تعداد این اماکن به ۷۰ ساختمان برسد.
هر عملیات حریق و ماموریت برای آتش نشانی یک میلیارد ریال هزینه دارد
وی با تاکید بر اینکه هر حریق و ماموریت بطور میانگین حدود یک میلیارد ریال برای آتش نشانی هزینه دارد، گفت: وجود ۱۷ هزار ساختمان پُرخطر در ۲۲ منطقه شهرداری تهران آمار قابل توجهی است اما ۷۵ درصد آتش سوزیها مربوط به حریقهای خارج از ساختمان، فضای سبز، معابر و سطلهای زباله مکانیزه است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با اشاره به امضای تفاهمنامه با شرکت راه آهن، سازمان نظام مهندسی و اصناف، یادآور شد: برای افزایش ضریب ایمنی شهروندان و ایمنی پایتخت اقداماتی از سوی سازمان آتش نشانی صورت گرفته و در مناطق هم کمیته ایمنی تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: در مراکز حساسی مانند مراکز درمانی، بیمارستانها، ساختمانهای اداری و تجاری وقتی حادثهای رخ دهد بیش از ۱۰ ایستگاه و ۲ هزار آتش نشان درگیر میشوند و جان و مال افراد و کسبه زیادی به خطر میافتد که نشان از ضرورت توجه به ایمن سازی دارد.
چهار درصد بودجه شهرداری تهران به سازمان آتشنشانی اختصاص دارد
رییس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران هم در این جلسه گفت: یکی از حوادث تلخ سالهای گذشته حادثه پلاسکو بود.
مهدی بابایی با تاکید بر اینکه ۱۲۷ ایستگاه آتشنشانی در شهر وجود دارد. افزود: در حال حاضر حدود سه همت یعنی چهار درصد بودجه شهرداری تهران به سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اختصاص دارد.
به گفته وی، در تدوین برنامه چهار ساله چهارم هم کاهش حوادث و پیشگیری در اولویت است لذا برنامه گذاشتیم تا پایان سال ۱۴۰۲ سعی شود رشد حوادث به صفر برسد و از سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش حوادث باشیم.
وی با اشاره به اینکه در مسیر کاهش حوادث، آتشنشانی تنها بوده است، ادامه داد: به همین دلیل لایحه بهبود و توسعه حوزه آتشنشانی به صحن شورا آمد و با اکثریت آرا تصویب شد که شهرداران نواحی هم مسوولیت دارند و باید به کمک سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران بیایند.
بابایی با اشاره به شناسایی ۱۲۹ ساختمان پُرخطر در شهر تهران افزود: سازمان آتشنشانی باهم افزایی با شهرداران مناطق و نواحی، توانست این آمار را کاهش دهد.
مرگ سالیانه ۹۰۰ نفر در کشور با گاز منواکسیدکربن
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هم در این نشست اظهار کرد: سالیانه حدود ۹۰۰ نفر در کشور بر اثر مسمومیت ناشی از گاز منواکسیدکربن جان خود را از دست میدهند اما میتوان با آموزش مناسب این آمار را کاهش داد جلب مشارکت شهروندان نقش بسزایی در کاهش حوادث دارد.
کامران عبدولی در ادامه با اشاره به برآورد خسارت حریقهای درون ساختمانی و برون ساختمانی، حوادث و خدمات ایمنی به سازمان آتش نشانی در طی پنج سال گذشته گفت: توجه به نکات و اصول ایمنی مهم است زیرا در هر حریق، نیروهای عملیات بطور میانگین به میزان ۲ ساعت و به احتساب ۲ دستگاه خودرو و پنج نفر نیروی انسانی فعالیت میکنند.
به گفته وی، بروز حوادث و آتش سوزیها، خسارت برای شهروندان به همراه دارد که با اندکی هوشیاری و رعایت اصول ایمنی و نیز توجه به علل میتوان شاهد کاهش حوادث بود.
معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اضافه کرد: در طی حدود هفت سال گذشته ۲ هزار و ۳۱۵ نفر از آتشنشانان در عملیاتها مصدوم (قطع عضو، بیماری اعصاب و روان) شده و ۲۱ نفر از آتشنشانان در راه دفاع از جان و مال مردم شهید شدند.
نظر شما