نماینده اردبیل: دولت موانع صادرات سیب‌زمینی را رفع کند

اردبیل - ایرنا - نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی خواستار رفع موانع صادرات سیب زمینی شد و اعلام کرد که کندی و توقف صادرات، موجب ضرر و زیان کشاورزان سیب زمینی‌کار استان اردبیل شده است.

صدیف بدری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هم‌اکنون ۴۵۰ هزار تن محصول سیب زمینی تولید شده در استان اردبیل در انبارها مانده و کشاورزان این منطقه در فروش محصول خود در بازارهای داخلی و به خصوص صادرات با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین از رایزنی حضوری با رئیس کل بانک مرکزی برای حل مشکل صادرات سیب زمینی‌کاران اردبیل خبر داد و اظهار کرد: پیمان سپاری ارزی و لزوم تسویه ارزی صادر کنندگان محصولات کشاورزی، اصلی‌ترین مانع و مشکل صادرات سیب زمینی اردبیل است.

وی اضافه کرد: سال گذشته هم همین مشکل وجود داشت ولی از طریق اخذ تعهد از صادرکنندگان، مساله حل شد ولی امسال متاسفانه تاکنون مشکل صادرات سیب‌زمینی حل نشده و به همین علت از طریق خانه ملت و مذاکره حضوری با رئیس مجلس، رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس کل بانک مرکزی در حال پیگیری هستیم.

دبیر کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: مقامات دولت قول داده بودند که موانع صادرات سیب زمینی را در مدت چند روز رفع کنند ولی مساله تاکنون حل نشده و کشاورزان اردبیل به علت همین تاخیر و تعلل، دچار خسارت و زیان شده‌اند.

وی خواستار پیگیری ویژه بازار فروش و صادرات محصول سیب زمینی کشاورزان از سوی استاندار اردبیل شد و بیان کرد: بدون رفع مانع صادرات، سیب زمینی‌کاران بیشتر متضرر خواهند شد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کشاورزان سیب زمینی‌کار برای تولید هر کیلوگرم محصول خود بیش از ۱۰۰ هزار ریال هزینه می‌کنند در حالی که به علت نبود بازار و توقف صادرات، هم‌اینک محصول خود را به نصف قیمت تمام شده فروخته و متحمل ضرر و زیان شده‌اند.

وی فروش محصول به نصف قیمت تمام شده را جفا در حق تولید و کشاورزان دانست و افزود: سیب زمینی‌کاران یک سال زحمت می‌کشند که محصول خود را با سود قابل قبول بفروشند ولی اکنون با افت قیمت، مستاصل شده و منتظر چاره‌اندیشی مسئولان هستند.

به گفته نوبخت اژدری ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از حدود ۷۹۰ هزار تن محصول سیب زمینی تولید شده در این استان، تاکنون فقط ۲۳ هزار تن به خارج از کشور صادر شده است.

کشورهای حوزه قفقاز از جمله جمهوری آذربایجان و نیز کشورهای عراق، ترکمنستان، ازبکستان، پاکستان و بلاروس از مقاصد عمده صادرات سیب زمینی اردبیل به شمار می‌رود و بنا به اعلام مسئولان جهاد کشاورزی ، هم‌اینک بیش از ۳۰۰ هزار تن محصول در انبارها دپو شده است.

میزان مصرف سیب زمینی در داخل استان اردبیل حدود ۲۰۰ هزار تن شامل مصرف مردم و تامین نیاز واحدهای صنعتی مرتبط اعلام شده و به علت نبود کارخانه‌‎های فرآوری و تولید محصولات جانبی سیب زمینی به تعداد کافی در استان، محصول سیب زمینی به صورت خام از منطقه خارج شده و نقش کمتری در اقتصاد استان دارد.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، امسال محصول سیب‌زمینی در ۱۹ هزار و ۲۳۳ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان‌های اردبیل، نیر، نمین و سرعین کشت شده بود که محصول برداشت شده هم‌اکنون در ۱۱ سردخانه مجهز و فنی و بیشتر در انبارهای غیرفنی و شخصی تولیدکنندگان ذخیره‌سازی شده است.

به گزارش ایرنا، استان اردبیل امسال با تولید بالغ بر ۷۹۰ هزار تن محصول سیب زمینی، رتبه دوم تولید این محصول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است ، متوسط تولید سیب زمینی در هر هکتار از اراضی کشاورزی استان ۴۰ تن در هکتار اعلام شده ولی رکورد تولید ۷۰ تن در هکتار نیز ثبت شده است.

۹۶ درصد ارقام کشت شده سیب زمینی در مزارع استان اردبیل از نوع آگریا و چهار درصد دیگر نیز از ارقام دیگر شامل جلی، بانبا، اسپریت و فونتانا بوده است.

۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.

همه ساله حدود بیش از ۵۵۰ هزار تن از محصول سب زمینی استان اردبیل به بازارهای مصرف داخلی در سایر استان‌ها و نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق، جمهوری آذربایجان، گرجستان و روسیه صادر می‌شود.

نبود مشوق‌های صادرات، الزام صادرکنندگان برای انتقال ارز حاصل از صادرات به داخل و فروش آن به شبکه بانکی دولت با نرخ مصوب و پایین و نیز سخت بودن امکان انتقال منابع ارزی حاصل از صادرات از جمله علل کم بودن صادرات سیب زمینی اردبیل در سال جاری بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha