به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حیدر محمدی روز چهارشنبه در یک نشست خبری که در محل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: همه شرکت های دانش بنیان کشور (هزار شرکت) کشور توانمند بوده و علاوه بر تولید، امکان صادرات را نیز دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در رابطه با تذکر رییس مجلس در رابطه با تامین دارو و جلوگیری از کمبود آن به وزیر بهداشت اظهار داشت: رییس مجلس در رابطه با اینکه منابع ارزی در حوزه سلامت کامل هزینه نشده، به دیوان محاسبات دستور داد که این موضوع را بررسی کند؛ امروز نیز جلسهای در این رابطه با مسوولان مربوطه داشتیم.
محمدی ادامه داد: البته امسال بانک مرکزی ارز بهتری برای تامین و تهیه اقلام دارویی تخصیص داده و از مردادماه مشکل ارزی این بخش رفع شده است.
وی با اشاره به اینکه ۹۹ درصد داروها در کشور تامین میشود، افزود: امسال ۱۷ دارو و ۲ فرآورده های طب سنتی به سبد دارویی کشور اضافه شد و ۳۳ قطعه تجهیزات پزشکی تولید شده نیز مورد استفاده نظام بهداشت و سلامت قرار گرفت.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ۲ دارو و هفت قطعه نیز در حاشیه برپایی دومین نمایشگاه محصولات دانش بنیان که از ۲۴ تا ۲۶ دی ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار میشود، رونمایی خواهد شد.
حضور ۱۶۶ شرکت در دومین نمایشگاه محصولات دانش بنیان
رییس سازمان غذا و دارو گفت: سال گذشته ۹۰ شرکت در نخستین نمایشگاه محصولات دانش بنیان حضور داشتند که این رقم امسال به ۱۶۶ شرکت رسیده است که محصولات جدید آنها به همت دانشمندان تولید و به سبد محصولات سلامت محور کشور افزوده شده است.
محمدی با بیان اینکه سرعت تولید محصولات دانش بنیان شتاب گرفته است، ادامه داد: محصولات مورد نیاز با تایید کمیته های بالینی و ارزیابی اقتصادی تولید و وارد بازار دارویی میشوند.
وی از برپایی میز خدمت سازمان غذا و دارو در حاشیه این نمایشگاه خبر داد تا پاسخگوی مسایل و مشکلات شرکتهای دانش بنیان باشند.
دعوت از نخبگان و دانش پژوهان
معاون وزیر بهداشت گفت: پارک های علم و فناوری نیز در نمایشگاه حضور می یابند و به همین خاطر از نخبگان، دانش پژوهان و محققان دعوت می کنیم در این رویداد حضور داشته باشند.
محمدی ادامه داد: توسعه صادرات محصولات دانش بنیان، جزو اهداف این نمایشگاه قرار دارد و بسترهای لازم برای ایجاد صادرات و نیازهای آن در حاشیه نمایشگاه مورد تبادل نظر قرار می گیرد.
تسهیل روند صدور مجوز
محمدی از برنامه سازمان غذا و داروی برای ایجاد مسیر سبز صادرات تولیدات دارویی خبر داد و گفت: تلاش میشود تا صدور مجوز، قیمت گذاری و صادرات محصولات دارویی و غذایی و تجهیزات پزشکی در یک مسیر واحد دنبال شود.
وی از برگزاری نشست های تخصصی دانشبنیان طی سه روز برگزاری نمایشگاه سلامتبنیان خبر داد و گفت: پنج کارگاه تخصصی با موضوعات «رفع موانع تولید محصولات دارویی»، «رفع موانع تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی»، «مدل کسب و کار دانش بنیان جهت تولید محصولات استراتژیک»، «تسهیل در امور بانکی و گمرکی شرکتها حوزه سلامت بنیان» و «الزامات توسعه صادرات محصولات سلامت بنیان» با حضور متخصصان مرتبط در جریان برگزاری این نمایشگاه تشکیل میشود.
بدقولی برخی شرکتهای دانش بنیان در تولید دارو، باعث کمبود شد
رییس سازمان غذا و دارو در عین حال درباره تخلفات شرکت های دانش بنیان گفت: اگر مورد تخلفی باشد، از معاونت علمی ریاست جمهوری به ما اعلام میکنند؛ زمانی یک شرکت متعهد میشود محصولی را تولید کند اما بدقولی کرده و به تعهدات خود عمل نمیکند؛ چنین مواردی در تولید ۲ دارو وجود داشت که باعث کمبود آن در بازار شد و مجبور به تامین دارو از طریق واردات شدیم.
محمدی تصریح کرد: مجوز تهیه ماده اولیه دارویی اس ام آ (SMA) را به این شرکت دادهایم، ولی هنوز تولید دارو انجام نشده است.
سعید رضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات پزشکی نیز در این نشست به تسهیل در صدور مجوز تجهیزات اشاره کرد و گفت: سالانه ۱.۵ میلیارد دلار هزینه ارزی واردات تجهیزات پزشکی است در حالی که تولید داخلی این محصولات به مدد شرکت های دانش بنیان ۵۰ درصد نیاز کشور را رفع کرده است.
وی ادامه داد: هر محصولی که شرکتهای دانش بنیان تولید میکنند، قیمت آن نصف قیمت مشابه محصولات خارجی است و امیدواریم در سالهای آتی شاهد شکوفایی بیشتری به خصوص در بخش مغز و اعصاب باشیم.
نظر شما