به گزارش ایرنا، علی اکبر صفایی روز چهارشنبه در حاشیه "همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت " در دانشگاه نیروی دریایی امام خمینی (ره) نوشهر این مطالب را در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا مطرح کرد.
جمعی از چهره ها و نخبگان دانشگاهی یکی از جدی ترین آسیبی که در پی کاهش تراز آب دریای خزر برای کشورهای منطقه به ویژه ایران مطرح میکنند، تهدید بر تجارت دریایی و تبادلات اقتصادی است.
براساس آمار مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از کاهش ۲ متری سطح آب این دریا از سال ۱۳۷۵ تاکنون خبر داد و در سال گذشته سطح آب این دریا ۲۶ سانتیمتر کاهش یافته است.
بر اساس مطالعه صورت گرفته در سال ٢٠١٧ مشخص شد که آب خزر تا سال ٢٠۵٠ پسروی خواهد داشت و این پسروی بنا به گفته کارشناسان به علت تغییرات اقلیمی است که احتمال افزایش هم دارد در حالی که حدود ۵۰ درصد پسروی دریایی خزر به سرعت تبخیر آب در آن بر می گردد و در صورتی این روند با این سرعت ادامه یابد ٢٠ تا ٢۵ درصد مساحت خزر در بخش شمالی که سواحل روسیه را شامل می شود، کاهش خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، دومین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت با حضور مسوولان کشوری و متخصصان امرروز چهارشنبه در دانشگاه دریایی حضرت امام خمینی (ره) نوشهر آغاز شد.
به دبیرخانه این همایش ۳۰۰ مقاله ارسال شد که ۲۵۷ مقاله برای ارایه در این همایش دوره روزه انتخاب شد، ۳۰ مقاله هم در قالب سخنرانی انتخاب شد.
نظر شما